Totalentreprisen for utbygging og rehabilitering av Førde videregående skole er på drøye 520 millioner kroner. Illustrasjon: LINK arkitektur

Consto skal bygge Førde videregående skole til drøye 520 millioner kroner

Vestland fylkeskommune har innstilt Consto som entreprenør for rehabilitering og utbygging av Førde videregående skole.

Consto opplyser i en pressemelding at totalentreprisen er på drøye 520 millioner kroner. Byggestart er november 2020 og ferdigstillelse høsten 2022.

Vestland fylkeskommune skal samle flere fagretninger fra Øyrane og Hafstad videregående under samme tak, i tillegg skal det bygges en ny tannhelseklinikk. 

Totalt skal det bygges 20.000 nye kvadratmeter, og samlet sett vil den nye videregående skolen bli på totalt 31.000 kvadratmeter.

Nå er det klart at Consto vant anbudskonkurransen. Consto deltok i konkurransen sammen med LINK arkitektur og Sweco på rådgiversiden.

– En gledelig nyhet. Dette er et spennende og godt prosjekt. Vi ser frem til å bygge et fremtidsrettet skolebygg for Vestland fylkeskommune. Vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven, sier daglig leder i Consto Bergen, Arve Sande i pressemeldingen.

Slik blir biblioteket i den nye videregående skolen i Førde. Illustrasjon: LINK arkitektur

– Consto har den klart beste løsningen sett på bakgrunn av konkurransegrunnlaget, sier Josten Fjærestad, eiendomsdirektør i Vestland fylkeskommune i en nyhetssak på Vestland fylkeskommune sin internettside.

Han mener vinnerbidraget «Delta» gir et kompakt skolebygg med god flyt, og er en framtidsrettet løsning for en samlet videregående skole i Førde.

Fylkeskommunen opplyser at Consto også hadde lavest pris av tilbyderne i konkurransen.