- Kjøpet manifesterer vår styrke som en landsdekkende entreprenør med lokal tilhørighet, kompetanse og kapasitet, sier administrerende direktør i Consto-konsernet, Hans Kristian Seterlund.

Consto kjøper Hammerfest Entreprenør av Veidekke

Hammerfest Entreprenør AS blir en del av Consto-konsernet.

Consto Nord har signert kontrakt med Veidekke Entreprenør AS om kjøp av 100 prosent av aksjene i Hammerfest Entreprenør AS, skriver Consto i en pressemelding torsdag morgen.

Hammerfest Entreprenør skal fortsette under eget navn, og blir et datterselskap av Consto Nord.

Daglig leder Rolf Johnny Nilsen skal fortsatt lede virksomheten.

Sterk posisjon lokalt

Kjøpet av Hammerfest Entreprenør er et strategisk grep for Consto, som gjennom dette selskapet vil befeste sin posisjon i et marked i vekst, melder selskapet.

– Hammerfest Entreprenør har en sterk posisjon i lokalmiljøet og besitter kunnskap om lokale forhold og markedet. For oss er dette egenskaper Consto legger stor vekt på. Dette er i tråd med Constos modell der hensikten er å utvikle konsernet gjennom byggselskaper med ledelse og ansatte som har lokal markedskunnskap og tilhørighet. Consto er i dag det eneste entreprenørselskapet på byggsiden som er landsdekkende, sier daglig leder i Consto Nord, Erlend Danielsen i meldingen.

– Kjøpet manifesterer vår styrke som en landsdekkende entreprenør med lokal tilhørighet, kompetanse og kapasitet, sier administrerende direktør i Consto-konsernet, Hans Kristian Seterlund.

Solid bedrift

Hammerfest Entreprenør ble etablert i 2003 som en forlengelse av Byggmesteren Nord AS, og høsten 2012 kjøpte Veidekke selskapet.

Selskapet har 27 ansatte, og skal fortsatt ha Hammerfest-regionen som sitt hovedmarkedsområde.

– Hammerfest Entreprenør er en meget solid bedrift med dyktige og motiverte medarbeidere. Vi har hatt et veldig godt samarbeid og god lønnsomhet siden vi kjøpte bedriften i 2012. I kjølvannet av at vi nå toner ned vår aktivitet i landsdelen er det naturlig å avslutte vårt eierskap, men vi er trygge på at Consto vil videreutvikle Hammerfest Entreprenør til det beste for bedriften og de ansatte. Vi takker Rolf Johnny Nilsen og de ansatte for verdiene de har skapt og ønsker lykke til videre under nytt eierskap, sier konserndirektør Hans Olav Sørlie i Veidekke Bygg.