Bygg for Schenker AB. Ill. Liljewall ArkitekterFerdinand 9. Ill. Lindberg Stenberg Arkitekter ABSportflygaren. Ill. Jägnefält Milton

Consto-kontrakter for 900 millioner kroner i Sverige

Consto i Sverige har den siste tiden signert tre kontrakter for totalt mer enn 900 millioner svenske kroner.

– Dette er spennende oppdrag som vi ser frem til å ta fatt på. Vi er ydmyke og takknemlige for at Schenker AB valgte oss som samarbeidspartner for sitt nye anlegg i Södertälje. De øvrige to oppdragene er for Magnolia Bostad, som vi har samarbeidet godt med de senere årene. Vi ser frem til å videreføre vårt gode samarbeid, sier Christer Lund, administrerende direktør i Consto AB i en pressemeding.

De tre prosjektene er i Spånga i vestre Stockholm, i Södertälje og i Örebro.

Ferdinand 9, Stockholm

I bydelen Spånga i Stockholm kommune skal Consto realisere prosjektet Ferdinand 9 for byggherren Magnolia Bostad. Ferdinand 9 omfatter et U-formet bygg med 141 leiligheter, 86 omsorgsboliger, en Coop-butikk og et toetasjes garasjeanlegg. Totalentreprisen er på cirka 450 millioner svenske kroner. Consto har igangsatt arbeidene, og prosjektet skal være ferdigstilt i Q4 2023.

Schenker AB, Södertälje

I Almnäs industriområde i Södertälje har Consto fått i oppdrag å bygge et logistikkanlegg for Schenker AB. Totalentreprisen er på nærmere millioner 270 svenske kroner, og prosjektet omfatter bygg-, anleggs- og installasjonsarbeid for terminalområde, terminalbygg i første etasje og kontorlokaler. Samlet brutto arealbebyggelse på 17.500 kvadratmeter og behandlet tomteareal er cirka 89.500 kvadratmeter (inkludert bygningsarealet).

Planleggingen starter i februar 2020, og grunnarbeidene forventes å begynne i begynnelsen av mars. Ferdigstillelse er satt til desember 2021.

Sportflygaren, Örebro

Det siste prosjektet er boligprosjektet Sportflygaren i Södra Lagugårdsängen i Örebro. Her skal Consto bygge 180 leiligheter for Magnolia Bostad, fordelt på fem bygg og garasjeanlegg under bakken. Totalentreprisen er på 195 millioner svenske kroner. Byggestart er i neste uke, og ferdigstillelse er satt til Q2 2022.