Consto Eide bygger Bølgelengden borettslag for OBOS. Illustrasjon: Hille Melbye arkitekter
Consto Eide bygger Bølgelengden borettslag for OBOS. Illustrasjon: Hille Melbye arkitekter

Consto bygger seniorboliger for 288 millioner på Lambertseter

Consto Eide har fått kontrakt med OBOS om bygging av et kombinasjonsprosjekt med næringslokaler og 61 leiligheter på Lambertseter i Oslo.

Det skriver Consto i en pressemelding fredag.

Prosjektet er på totalt 12.300 kvadratmeter og boligdelen har fått navnet Bølgelengden borettslag. Kontrakten er verd 288 millioner kroner, og består av et leilighetsbygg med 61 leiligheter på mellom 39 og 106 kvadratmeter fordelt på syv etasjer, underliggende parkeringskjeller i to etasjer og næringslokaler i første etasje. I tillegg vil det bli tilrettelagt for sosiale fellesarealer for beboerne, skriver Consto.

OBOS og Consto Eide har det siste året samarbeidet i en samspillsperiode for å optimalisere prosjektet, som ifølge pressemeldingen har gode miljøkvaliteter. Bygget skal sertifiseres i Breeam, og skal oppnå karakter Very Good. Byggestart blir i andre kvartal 2022, og prosjektet skal stå ferdig sommeren 2024.

– Prosessen med OBOS har vært god, og vi ser virkelig frem til å komme i gang, sier daglig leder Anders Kristiansen i Consto Eide.

Dette er det andre boligprosjektet som Consto Eide gjennomfører sammen med OBOS. Fra før samarbeider partene om boligprosjektet Kanalparken på Jessheim.