T.v. daglig leder i Consto Eide Anders Kristiansen, og prosjektdirektør i OBOS Nye Hjem AS, Knut Erik Manstad. Foto: Consto
T.v. daglig leder i Consto Eide Anders Kristiansen, og prosjektdirektør i OBOS Nye Hjem AS, Knut Erik Manstad. Foto: Consto

Consto signerte stor boligutbygging på Jessheim

Mandag  inngikk byggherre Gystad Eiendom og entreprenør Consto kontrakt om bygging av Kanalparken, et nytt boligprosjekt bestående av 284 leiligheter på Jessheim.

Det samlede omfanget på prosjektet er på om lag 800 millioner kroner, skriver Consto, OBOS og Barlindhaug i en felles pressemelding.

Bak Gystad Eiendom står OBOS Nye Hjem AS og Barlindhaug Eiendom AS, og kontrakten som ble inngått mandag omfatter bygging av de to første husene av totalt syv. Consto har opsjon på den øvrige utbyggingen. Det er planlagt leiligheter i varierte størrelser i bygg fra fire til syv etasjer, med parkeringsplasser under bakken. Første byggetrinn består av 58 leiligheter samt parkeringskjeller.

- Dette er et strategisk viktig satsingsområde for oss. Vi har 40.000 medlemmer i Romerike-regionen, og dette blir vårt første prosjekt på Øvre Romerike. Vi er veldig glade for at vi nå kan tilby våre medlemmer boliger i dette området, sier prosjektdirektør i OBOS Nye Hjem AS, Knut Erik Manstad i meldingen.

Salget av leilighetene starter nå, og OBOS har valgt en sosial boligprofil på leilighetene i Kanalparken. Medlemmene kan velge mellom to ulike kjøpsmodeller, som begge skal gjøre det enklere å komme seg inn på boligmarkedet. Det planlegges også å bygge ettroms-leiligheter for å gi unge boligkjøpere en mulighet på Jessheim.

Byggestart blir så snart 50 prosent av leilighetene er solgt, og planlagt innflytting er våren 2024. Det er Consto-konsernets datterselskap Consto EideAS som har fått oppdraget med å realisere Kanalparken.

- Vi har samarbeidet med OBOS om andre prosjekter, og samarbeidet har fungert veldig godt. Vi takker for at vi igjen har fått tilliten, og ser frem til å starte utbyggingen av dette flotte prosjektet, sier daglig leder i ConstoEideAS, Anders Kristiansen.

Prosjektet skal i likhet med alle andre nye boligprosjekter i OBOS miljøsertifiseres etter BREEAM-NOR-standarden