Consto har, ifølge en pressemelding, sikret seg kontrakter for over 260 millioner kroner på Kongsberg. Ole Herlofsen(fra venstre), Arild Børge Eide og daglig leder Roger Nygård i Consto Øst sier at Buskerud er et satsingsområde for entreprenørkonsernet. Foto: Christoffer Curtis

Consto bygger barneskole på Kongsberg

Entreprenørkonsernet Consto har vunnet kontrakten for bygging av Nye Raumyr barneskole, en totalentreprisekontrakt til rundt 180 millioner kroner før moms.

Det skriver Consto i en pressemelding onsdag.

Det nye skoleanlegget, som får plass til 630 elever, skal stå klart til skolestart høsten 2015. Kontakten omfatter også rivning av eksisterende skoleanlegg, samt bygging av en paviljong som skal benyttes i byggeperioden, skriver Consto.

– Vi har en dyktig stab medarbeidere med tilhørighet til Kongsberg- og Drammen-regionen, noe som gjør oss trygge på at vi har god kapasitet til gjennomføring av prosjektene, sier daglig leder i Consto Øst, Roger Nygård i pressemeldingen.

Han legger ikke skjul på at intensjonen er å sikre Consto et langsiktig fotfeste i Buskerud.

– Kontraktene på Kongsberg er et gjennombrudd for oss, sier Nygård.

– Satser grønt

Det er Kongsberg kommunale eiendom KF som er oppdragsgiver for Nye Raumyr barneskole. Samlet bruttoareal er 7.500 kvadratmeter, og totalentreprisekontrakten omfatter også omfattende utomhusanlegg med universell utforming.

– Kommunen satser bevisst på energieffektive og miljøvennlige bygg. Raumyr skole bygges med passivhus-standard som en av de første i landet, opplyser Brynjar Henriksen,

enhetsleder produksjon i Kongsberg kommunale eiendom – KF.

Skolen som vanlig

Kontrakten med Consto forutsetter full drift ved skole i byggeperioden. Dette stiller strenge krav til sikkerhet, siden byggearbeider og skole i drift blir liggende vegg i vegg. Deler av skolen rives før byggestart for å gi plass til nyanlegget. For å opprettholde driften av skole i byggetiden, etableres det paviljonger som erstatning for bygninger som rives. Uteområdene blir ferdig opparbeidet etter at nybygget er tatt i bruk og siste del av eksisterende skole er revet.