Milliardkontrakt til Consto

Den nordnorske entreprenøren Consto skal bygge et nytt kjøpesenter på 40.000 kvadratmeter Bergen. På toppen skal det bygges 170 leiligheter. Kontraktsverdien er på 1,1 milliarder kroner.

Kjøpesenteret skal ifølge Bergens Tidende føres opp midt mellom gamle Ikea og Vestlandshallen på Åsane. Byggherre er Åsane Utvikling, og til å bygge senteret har de hentet inn Consto. Entreprenøren etablerte seg i Bergen så sent som i september i fjor.

– Med en kontrakt på 1,1 milliarder kroner, er dette den største på Vestlandet. Dette er en flying start for oss, sier Arve Sande, daglig leder i Consto til Bergens Tidende.

Åsane utvikling anslår at totalprisen på senteret vil bli nærmere 1,5 milliarder kroner.

Kjøpesenteret skal bygges over to etasjer med 750 parkeringplasserer. På toppen skal det bygges 170 leiligheter fordelt på fire blokker.

Arbeidet settes i gang rett over påske og senterdelen av prosjektet skal stå klar i november 2014, mens innflytting i boligene er prosjektert i første kvartal 2015. Allerede nå er en tredjedel av leilighetene solgt. Mellom blokkene er det 8000 kvadratmeter med grøntanlegg og uteområde.

Selv om innflytting ikke er prosjektert før i første kvartal i 2015, er allerede nesten en tredjedel av leilighetene solgt.