Thomas Beck (til venstre) selger Carlsen Fritzøe Handel AS til Knut Strand Jacobsen i Byggmakker Handel AS. Foto:Jon Erik Andersen

Byggmakker kjøper Carlsen Fritzøe Handel

Byggmakker Handel AS har avtalt å kjøpe Carlsen Fritzøe Handel AS.

Det skriver Byggmakker i en pressemelding onsdag.

Carlsen Fritzøe Handel omsatte for nær 2,2 milliarder kroner i 2019. Med oppkjøpet får Byggmakker 25 nye byggevarehus, seks kjøkkensenter og ett distribusjonssenter.

‒ Dette oppkjøpet, det fjerde vi har gjort de siste to årene, er strategisk viktig for oss og er et ledd i vår vekststrategi. Det tilfører Byggmakker, og vår eier Kesko, et betydelig økt volum på Østlandet og Sørlandet, et geografisk område i sterk vekst. Gjennom å kombinere krefter får vi en unik mulighet og styrke til å levere konkurransedyktige tjenester og løsninger til entreprenører og håndverkere lokalt og nasjonalt. Jeg er veldig fornøyd med at vi har fått på plass dette oppkjøpet, sier administrerende direktør i Byggmakker Handel, Knut Strand Jacobsen, i meldingen.

Carlsen Fritzøe-byggevarehusene er spredd fra Viken og ned til Agder. Selskapet selger byggevarer til både privat- og proffmarkedet, har 460 medarbeidere og en sterk posisjon innen både nybygg og ROT-markedet, skriver Byggmakker.

I 2019 oppnådde den delen av selskapet som inngår i oppkjøpet, et driftsoverskudd på 143 millioner kroner.

‒ Gjennom de senere årene har Carlsen Fritzøe Handel levert gode resultater, ikke minst takket være dedikerte, kompetente og serviceinnstilte medarbeidere. At Nord-Europas tredje største handelskonsern, Kesko, ønsker å ta selskapet videre, ser vi både som en trygghet og en tillitserklæring. Det betyr at vi sammen med våre ansatte kan fortsette å levere merverdi som før til våre leverandører og kunder, sier eier og styreleder i Carlsen Fritzøe Handel, Thomas Beck, i pressemeldingen.

Overtagelsen gjennomføres når Konkurransetilsynet har godkjent kjøpet og de andre vilkårene og betingelsene ved transaksjonen er oppfylt, heter det i meldingen.