Forventningene til trevarepisene faller de neste kvartalene.
Forventningene til trevarepisene faller de neste kvartalene.

Byggevarekjedene venter prisnedgang

I en undersøkelse med bedriftsledere og kategorisjefer hos byggevarekjeder og -produsenter forventer de aller fleste at trevareprisene vil falle den neste tiden. På resten av sortimentet er meningene mer delt.

Det skriver Plankepriser på sine nettsider denne høsten.

Det er stor enighet blant deltakerne i Plankepriser sin undersøkelse blant toppsjefer og kategorisjefer i byggevarenæringen om at trelast kommer til å falle i pris, og at fallet vil tilta de neste tre kvartalene.

I andre kvartal 2022 tror flertallet av respondentene i Plankepriser-undersøkelsen at prisene skal mer enn fem prosent ned fra dagens nivå. I en normalsituasjon vil det tilsvare et vesentlig prisfall, men sett opp prisdoblingen som har vært på trelast det siste året, er det naturlig med en korrigering nedover, skriver nettsiden.

Snittet av respondentene tror at øvrige byggevarer skal opp i pris nå i fjerde kvartal 2021, og at disse prisene skal falle noe tilbake de to første kvartalene i 2021, men de tror ikke prisen vil falle under nivåene før 1. oktober i år. På dette feltet er det også stor spredning i forventningene, i motsetning til forventningen om prisfall for trevare.

Det er også en forventning om at salgsvolumet av byggevarer kommer til å falle, og være under normalnivåene i alle de neste tre kvartalene, skriver Plankepriser.