NyhavnaEN i Trondheim. Foto: Bravida
NyhavnaEN i Trondheim. Foto: Bravida

Bravida blir totalteknisk leverandør på nybygg på Nyhavna

Bravida vant kontrakt for en totalteknisk leveranse på Nyhavna i Trondheim. Kontrakten for byggetrinn to på NyhavnaEN har en verdi på 42 millioner kroner og består av et nytt kontorbygg på seks etasjer med tilhørende parkeringskjeller.

Det skriver Bravida i en pressemelding.

– Vi er godt i gang med monteringsfasen, og leverer alt innen rør, elektro, ventilasjon og automasjon. Her har vi dyktige medarbeidere som arbeider med rask problemløsning og et godt samarbeid, både på tvers av fagområdene og i god dialog med kunden vår, Trym Bygg, sier Leopoldo Skarsaune-Terzi, prosjektsjef i Bravidas VVS-avdeling i Trondheim.

Prosjektleder ved Trondheims elektroprosjektavdeling Stig Christiansen (til venstre) og  prosjektsjef i Bravidas VVS-avdeling i Trondheim Leopoldo Skarsaune-Terzi. Foto: Bravida
Prosjektleder ved Trondheims elektroprosjektavdeling Stig Christiansen (til venstre) og prosjektsjef i Bravidas VVS-avdeling i Trondheim Leopoldo Skarsaune-Terzi. Foto: Bravida

For fem år siden overleverte Oras – i dag en del av Bravida – det rørtekniske anlegget i byggetrinn én av prosjektet i NyhavnaEN. I dag har Bravidas avdelinger i VVS Prosjekt, Elektro Prosjekt og Automasjon i Trondheim en totalteknisk leveranse på byggetrinn to, med forventet ferdigstillelse i oktober i år. Kontrakten ble signert i januar 2022.

I byggetrinn to har byggherre søkt om Breeam Outstanding-sertifisering. Bygget skal også Paris Proof-sertifiseres.

– Varmebehov i bygget dekkes stort sett av gjennvunnet overskuddsvarme fra serverne plassert i Dora 1, som ligger ved siden av, en tidligere ubåtbunker fra andre verdenskrig som har blitt omgjort til arkiver og magasiner. Bygget blir også utstyrt med et solcelleanlegg på cirka 68.000 kilowattimer per år, sier Skarsaune-Terzi.