<p>Scandic Victoria i Lillehammer får en ny fløy med 56 rom. Samtidig skal eksisterende del av hotellet renoveres innvendig. Illustrasjon: StudioNSW</p>Illustrasjon: StudioNSWIllustrasjon: StudioNSW

Backe Oppland bygger på ærverdig hotell i Lillehammer

Det har vært noen skjær i sjøen før Backe Oppland nå endelig kan sette i gang med utvidelsen av Scandic Victoria i Lillehammer. Hotellet vil få 56 nye rom.

Scandic Victoria i Lillehammer er et populært og ærverdig hotell i Lillehammer sentrum. Den eldste bygningsmassen har aner helt tilbake til 1880-tallet.

– På sommertid har vi et belegg på 90 prosent, men hotellet har vært modent for oppgradering, sier hotelldirektør og prosjektleder Frode Åkerland i Scandic.

– Skal ta Victoria tilbake til storehetstiden

Nå er det klart at Backe Oppland skal bygge et tilbygg til hotellet på cirka 2.200 kvadratmeter. Dette bygget vil gi hotellet 56 nye rom. Samtidig skal eksisterende del av hotellet rehabiliteres innvendig.

Dette arbeidet er allerede i gang og blir utført av Byggmester Netland.

Den renoveringen av eksisterende del av hotellet vil være ferdig 2. januar 2020, mens den nye hotellfløyen skal være klar for hotellgjestene i slutten av 2020. Samlet skal det investeres nærmere 150 millioner kroner i hotellet.

– Vi skal ta Scandic Victoria tilbake til storhetstiden, sier Åkerland.

Glade for å være i gang. F.v.: Frode Åkerland, hotelldirektør og prosjektleder i Scandic, prosjektleder Emil Steinvoll, administrerende direktør Christian Rønning (begge Backe Oppland) og Sten-Gunnar Torseter i Driv Prosjektstyring. Foto: Jørn Hindklev

– Godt å være i gang

Det har imidlertid tatt tre år å få rammetillatelse for tilbygget til hotellet. Fylkeskonservatoren har hatt sine meninger om prosjektet, og prosjektet har blitt justert. Dermed har både måneder og år løpt fort.

Administrerende direktør Christian Rønning i Backe Oppland sier at de opprinnelig var klare for å starte prosjektet i 2017.

– Det har vært en lang prosess. Det er godt å få en endelig avklaring og komme i gang. Dette blir et viktig prosjekt for Backe Oppland, sier han.

Byggherrens prosjektleder Sten-Gunnar Torseter i Driv Prosjektstyring mener prosessen har tatt altfor lang tid.

– Hvis det ikke hadde stått store selskaper bak utbyggingen, hadde nok mange gitt opp for lengst, sier han.

Torseter sier at arbeidene at utbyggeren kunne ha satt i gang arbeidet med oppgraderingen av eksisterende bygg tidligere.

– Det har vært viktig å se hele prosjektet som en helhet, sier han.

Renoveringen av eksisterende hotell er i gang. Hotellet er nå stengt for gjester. Den renoverte delen vil åpne 2. januar 2020. Foto: Jørn Hindklev

Velegnet prosjekt for industriell bygging

En svært trang byggeplass gjør at nybygget blir basert på prefabrikkerte løsninger med et råbygg fra Con-Form, baderomskabiner og prefabrikkerte veggelementer levert av Maxbo. Nybygget får trolig fasadeplater i fibersement.

For eksisterende del av hotellet vil det kun bli gjennomført arbeid innvendig. Fasaden vil ikke bli berørt av rehabiliteringen.

Det vil også bli etablert et parkeringsareal på bakkeplan.

Hotellet eies 50/50 av Utstillingsplassen Eiendom AS og Marnor AS.

Marnor er igjen eid 50/50 av Marienlyst Eiendom og Norus AS.