Ren kjøreglede

Byggeindustrien var blant de første i landet som fikk prøve den nye 5-serien til BMW. Etter kun få minutter ved og i bilen kan vi slå fast at dette er bilen de andre premiummerkene nå må strekke seg etter. (Se bildekarusell)

Den forrige 5-serien til BMW ble lansert i 2003, og designet signert Chris Bangle gjorde at dette i starten ble en omdiskutert modell. Den nye versjonen vil ikke bli diskutert. De aller fleste liker utseendet med en gang. Interiøret er som alltid meget bra, og nå enda mer sportslig enn i 5-serien som er i ferd med å skiftes ut. Den forrige 5-serieen har solgt veldig bra, og har holdt seg godt i løpet av årene den har eksistert. Den har i aller høyeste grad også vært en kjøremaskin. Man skulle derfor tro at det ikke ville bli den store forskjellen mellom dagens modell, og den nye som nå kommer. Men det er faktisk store forskjeller.

Nye motorer er på plass, og BMW har klart å produsere stadig sterkere motorer med lavere utslipp enn tidligere. Det er i det hele veldig mye nytt i den nye 5-serien, noe som gjør bilen både komfortabel og sportslig. Det finnes mye spennende ekstrautstyr tilgjengelig, som også gjør at du kan tilpasse bilen akkurat slik du ønsker at den skal være. Av ekstrautstyr vil vi spesielt nevne Adaptive Drive-pakken som påvirker en rekke forhold. Både styring, gassrespons, girvalg og demping kan justeres med knappen like ved girvelgeren. Den har fire ulike moduser: Comfort, Normal, Sport og Sport +. Andre nyttige ting er Integrated Active Steering-system, som gjør at du også kan svinge med bakhjulene. Du bør selvsagt også seriøst vurdere automatgir, skinninteriør, parkeringskamera og den største navi-pakken som ekstrautstyr. Listen over hva du kan få er nesten uendelig lang. Med mange valg begynner prisen selvsagt også å bli temmelig stiv.

Vi er overbevisst om at 5-serien som har fått navnet F10 vil selge i bøtter og spann. Den er veldig god på alle punkter. Så til alle dere som skal kjøpe en bil i premiumsjiktet den nærmeste tiden, og har tenkt å gå for Audi A6 eller Mercedes Benz E-klasse; ta en tur til forhandleren i slutten av mars og test ut den nye 5-serien. Du kommer ikke til å angre.

Til høsten kommer stasjonsvogn-versjonen. Utpå senåret vil den også bli tilgjengelig med X-Drive på de større modellene.

 

 Modellene: