Ole-Wilhelm Meyer, Bernt Nordby Skøien, Camilla Krogh og Geir Karlsen. Foto: OVF

Ferd kjøper mer ved NRK-tomten

Opplysningsvesenets fond (OVF) har inngått avtale om salg av flere tomteparseller på til sammen cirka ti dekar til Ferd Eiendom i tilknytning til NRK-tomten på Marienlyst i Oslo.

Parsellene ligger i tilknytning til NRK-tomten som Ferd Eiendom inngikk avtale om i februar 2020, og der Ferd Eiendom planlegger å skape et nytt og levende byområde på Marienlyst. Oslo kommune har også gjennom sin vedtatte campusstrategi og innovasjonsdistriktet Oslo Science City satt en tydelig ambisjon for utvikling av Blindern og Majorstua. Arealene som er solgt inngår i planområdet til NRK-tomten, og ligger på sørsiden av Blindernveien.

Det er Clemens Eiendom, OVFs heleide datterselskap, som er selger av tomteparselllene. Daglig leder Bernt Nordby Skøien har ivaretatt eierinteressene til OVF gjennom reguleringsprosessen av NRK-tomten og ledet forhandlingene på OVFs vegne, skriver selgeren i en pressemelding.

- Ferd er en aktør som har gjennomføringsevne og tar samfunnsansvar, og ved at selskapet nå får økt kontroll på planområdet til NRK-tomten, gjør det lettere å få til en helhetlig stedsutvikling av området slik at ambisjoner og mål oppnås. Jeg er veldig fornøyd med at Ferd nå er blitt kjøper av nesten hele planområdet og kan realisere sitt konsept; LYST, og ser frem til å samarbeide videre om en helhetlig utvikling av Blindernveien, sier Skøien i meldingen.

- Ambisjonene for utviklingen av Marienlyst og Blindern er store, og gjennom målsettingen til Oslo kommune og Oslo Science City har området fått stor oppmerksomhet. OVF er en betydelig grunneier i dette spennende innovasjonsområdet som skal transformeres over tid. Vi ønsker å bidra til at området kan la seg realisere i tråd med mål og visjoner som blant annet innebærer å etablere Norges første innovasjonsdistrikt, sier direktør i OVF, Ole-Wilhelm Meyer i samme melding.

OVF vil fortsatt være en vesentlig grunneier i nærområdet, og har ambisjoner om å bidra til områdets utvikling gjennom samarbeid med Ferd og Universitetet i Oslo.

- Det har vært viktig for Ferd Eiendom å få landet en avtale vedrørende disse parsellene innenfor planområdet. Vi har høye ambisjoner for stedsutviklingen og ønsker å sikre en bærekraftig byutvikling til det beste for byen og området, sier Camilla Krogh, administrerende direktør i Ferd Eiendom.