Marius Holm får lederrolle i Vy. Arkivfoto.

Marius Holm går fra Zero til Vy

Etter ni år som daglig leder i miljøstiftelsen Zero blir Marius Holm nå konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Vy.

Marius Holm har vært daglig leder av Zero siden høsten 2012. Før det jobbet han ti år i Bellona og ett år i PR-byrået Burson Marsteller (nå BCW).

– Etter mange spennende og lærerike år i Zero sammen med dyktige og engasjerte kolleger, er tiden kommet for å skifte beite. Transportsektoren er i stor utvikling, med digitalisering, knallhard konkurranse og nye ønsker fra både person- og godskunder. Disse endringene motiverer meg, sier Marius Holm om jobbskiftet i en pressemelding.

Konsernsjef i Vy, Gro Bakstad, er fornøyd med nyrekrutteringen.

– Marius Holm har fått næringsliv og myndigheter til å tenke nytt i kampen for å løse samfunnets klimaproblemer. Nå gleder vi oss til å få Marius med på laget i Vy, i vårt arbeid for å gjøre det enkelt å reise miljøvennlig, sier Gro Bakstad.

Ifølge Bakstad vil store endringer i markedet kreve økt offentlig tilstedeværelse og mobilisering blant mange aktører.

– Konkurransen mellom vei og bane for godstrafikken, de viktige buss- og jernbanekonkurransene vi skal vinne og arbeidet med å få folk til å velge grønnere hverdags- og fritidsreiser er blant de viktige temaene Marius skal jobbe sammen med ledelsen og resten av Vy med, sier Bakstad.

Holm starter i sin nye jobb i Vy i august.