Trond Lie, kjededirektør Systemhus.

Slik vil to av landets største aktører i bygg og anlegg sikre lovlig innleie

En rammeavtale mellom Adecco og Mestergruppen skal sikre at kjedemedlemmene i Mestergruppen har tariffavtale på plass og at all bruk av innleid personell er avklart lokalt med de tillitsvalgte. Samtidig sikrer avtalen at arbeidskraften som tilbys fra Adecco er ansatt i minimum 80 prosent.

I slutten av mai ble Byggenæringens Landsforening og Fellesforbundet enige om kravene som skal stilles til bemanningsbyrå før bedrifter leier inn personell til sine byggeprosjekter.

Organisasjonene har sagt nei til bittesmå stillingsbrøker, og de innleide skal minst ha 80 prosents stilling i bemanningsbyrået de tilhører.

Nå vil to av de største aktørene i byggenæringen – Mestergruppen og Adecco – sørge for at avtalen mellom BNL og Fellesforbundet, samt de nye innleiereglene som trådte i kraft fra nyttår, blir fulgt opp i praksis.

Rammeavtalen som Mestergruppen har inngått på vegne av alle sine medlemsbedrifter, gjør det blant annet mulig for Adecco å sjekke at Mestergruppen-medlemmene har tariffavtale på plass lokalt.

I tillegg skal det være gjort avtale med tillitsvalgte i forkant om at innleie kan tas i bruk på det aktuelle prosjektet.

Samtidig sikrer avtalen at all arbeidskraft som tilbys fra bemanningsselskapet til hus- eller hytteprodusenten er 80 prosent fast ansatt i Adecco.

Systemhus-initiativ

Det var Mestergruppen-medlemmet Systemhus som tok initiativ til å få på plass avtalen.

De presenterte nyheten for sine kjedemedlemmer under sin boligkongress fredag.

– Vi er mange aktører i byggenæringen som opptrer ryddig og jobber helt etter boka, men for å fjerne enhver tvil, ønsket vi å få på plass et avtaleverk som sikrer at vi er 100 prosent etiske i alt det vi foretar oss, sier kjededirektør i Systemhus, Trond Lie, til Byggeindustrien.

Han mener avtalen som nå er inngått med bemanningsselskapet Adecco sørger for nettopp det.

– For noen av bedriftene kan det nok være en ny situasjon at man må ha på plass en tariffavtale lokalt, men vi mener dette vil skape ryddigere forhold for alle parter. Vi må som arbeidsgivere bidra til å sikre arbeidstakernes interesser. Bransjen har et omdømmeproblem og en stor rekrutteringsutfordring, samtidig som det har vært en del problematikk rundt nettopp innleie. Derfor må vi sørge for å ta vår del av ansvaret og opptre ryddig, sier Lie.

– Vil dere pålegge bedriftene å følge avtalen?

– Vi har 124 medlemmer i Systemhus-kjeden, og vi kan ikke kreve at alle følger avtalen. Men vi overvåker omdømmet til våre medlemmer hele tiden, og dette sender et veldig tydelig signal fra oss sentralt om at vi ønsker ryddige og seriøse medlemmer. Nå har vi fått på plass en avtale med en seriøs avtalepartner som det er lett for medlemmene å forholde seg til. Både Systemhus og Mestergruppen oppfordrer alle deler av kjeden å følge avtalen, sier Lie.

Adecco fornøyd

Erling Kornkveen i Adecco.

Adecco mener avtalen viser at de tar avtalen som ble inngått mellom BNL og Fellesforbundet på alvor.

– Dette er den første avtalen vi inngår etter at Fellesforbundet og BNL ble enige om noen felles krav til innleie i vår. En ting er å ha en slik grunnleggende bransjeavtale på plass, en annen ting er å gå videre med det og konkretisere det slik Mestergruppen og vi har gjort nå, sier direktør construction & engineering, Erling Kornkveen i Adecco.

– Avtalen krever at dere skal ha personell som minst har 80-prosentstillinger. Er det en stor omstilling for dere?

– Allerede i dag er en tredjedel av våre medarbeidere ansatt i 100-prosentstillinger. Vi tror fast ansettelse og garantilønn, slik vi har kjørt i alle år, er en god løsning fordi det gir kontinuitet og trygghet for både kunde og arbeidstaker. Men vi er representert med 50 kontor over hele landet, og noen steder vil nok 80-prosentskravet føre til endring, sier Kornkveen.

Tror det vil spre seg

Administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentens Forening. Arkivfoto: Tuva Skare

Boligprodusentenes Forening mener avtalen mellom Mestergruppen og Adecco er spennende.

– Denne avtalen sender et tydelig signal om at bedriftene skal opptre innenfor lovverket, sier Boligprodusentenes Forening, Per Jæger til Byggeindustrien.

– Hovedregelen er at man skal ha fast ansatte og lærlinger i bedriftene, men de gangene man må ta i bruk innleie, så er det nødt til å skje i ryddige former. Nå har Mestergruppen gått i front og Adecco har også tilpasset seg kraftig. Trusselen er at Stortinget sier nei til hele innleiemodellen, så her er begge sider av bransjen ta seriøsitetsgrep for å vise at de mener alvor, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening.

Han tror flere i bransjen vil følge etter.

– Andre kjeder har allerede spurt om hvilken avtale dette er, så jeg er overbevist om at dette vil spre seg, sier Per Jæger.

Adecco og Mestergruppen er to betydelige aktører innenfor norsk byggenæringen.

Bemanningsselskapet Adecco har daglig over 2.500 medarbeidere ute i oppdrag for bedrifter innen bygg, anlegg og industri, mens Mestergruppen har blant andre hus- og hyttekjedene Systemhus, Mesterhus, Saltdalshytta, Røroshytta og Blink Hus i sin portefølje.

Til sammen har huskjedene mer enn 280 medlemsbedrifter under seg. Mestergruppen totalt omsetter for rundt ni milliarder kroner årlig.