Aud Kvalbein på Ullerntunet bo- og behandlingssenter. Foto: Sindre Sverdrup StrandSeksjonsleder Eldar Brynjulfsen i Omsorgsbygg og eldrebyråd Aud Kvalbein på Ullerntunet bo- og behandlingssenter. Foto: Sindre Sverdrup StrandAud Kvalbein på Ullerntunet bo- og behandlingssenter. Foto: Sindre Sverdrup StrandUllerntunet bo- og behandlingssenter. Foto: Sindre Sverdrup StrandUllerntunet bo- og behandlingssenter. Foto: Sindre Sverdrup StrandAud Kvalbein på Ullerntunet bo- og behandlingssenter. Foto: Sindre Sverdrup StrandRegionsleder Vibeke Warløs Næss i Veidekke har fulgt byggingen av Ullerntunet bo- og behandlingssenter fra starten i Reinertsen. Foto: Sindre Sverdrup StrandUllerntunet bo- og behandlingssenter. Foto: SIndre Sverdrup StrandUllerntunet bo- og behandlingssenter. Foto: Sindre Sverdrup StrandRegionsleder Vibeke Warløs Næss foran et av nybyggene på Ullerntunet bo- og behandlingssenter. Foto: Sindre Sverdrup Strand

La ned grunnstein på Ullerntunet

Byråd for eldre i Oslo, Aud Kvalbein, kunne fredag legge ned grunnsteinen i det som blir Norges mest miljøvennlige sykehjem på Ullerntunet.

Ullerntunet bo- og behandlingssenter ble i sommer det første sykehjemmet i Norge som mottok BREEAM-Nor-sertifikat. Omsorgsbyggs rehab- og nybyggprosjekt på Ullern i Oslo har oppnådd «Very good»-status i design- og prosjekteringsfasen, og vil da bli landets mest miljøvennlige sykehjem når det etter planen står klart for bruk i 2017.

– Jeg er veldig glad for å være tilbake for å legge ned grunnsteinen i dette prosjektet, sier eldrebyråd Aud Kvalbein til Byggeindustrien.

I oktober i fjor tok byråden første spadetak i prosjektet.

– Det har vært en kjempelang prosess for å få til dette, og jeg er glad for å nå kunne se huset reise seg, sier Kvalbein.

Grunnstein-nedleggelsen ble gjort i det ene nybygget i prosjektet, og byggeprosessen er allerede godt på vei. Kvalbein syntes det gikk greit å støpe inn en metallboks med tegningene til bygget sammen med dagens avis i et ferdigstøpt betonggulv.

– Jeg har murt tidligere, jeg. Det blir mest jobbing med hodet når du er politiker, så det er fint å gjøre noe praktisk av og til. I avisen som nå er støpt inn i gulvet står det faktisk en notis om grunnstein-nedleggingen her, og at dette er Norges mest miljøvennlige sykehjem, forteller hun.

Very good

Kvalbein sier at hun liker veldig godt at bygget er «Very good».

– Vi vil jo at Oslo skal opp og frem, sier hun.

Omsorgsbygg har i disse dager 17 sykehjembygg som er i prosessen med å bygges. Omtrent 2.500 sykehjemsplasser i hovedstaden skal fornyes i årene som kommer.

Da byggingen av Ullerntunet bo- og behandlingssenter startet i fjor høst, var det Reinertsen som hadde entreprisen. Veidekkes oppkjøp av den Trøndelag-baserte entreprenøren trådte i kraft 1. september, allerede natt til 1. september skal Veidekke-flagget ha erstattet Reinertsen-flagget oppe i heisekrana på Ullerntunet.

Vinn-vinn

Regionsleder Vibeke Warløs Næss i Veidekke har fulgt sykehjemprosjektet tett siden oppstart, da hun var regionsleder i Reinertsen.

– Dette har vært babyen min. Jeg har fulgt det tett opp, og vært med i forprosjekt, trukket i tråder og sittet i forhandlinger, sier hun om Ullerntunet.

Regionsleder Vibeke Warløs Næss foran et av nybyggene på Ullerntunet bo- og behandlingssenter. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Næss kan fortelle at overgangen fra Reinertsen til Veidekke har gått svært bra, både for de tidligere Reinertsen-ansatte og for prosjektet.

– Overgangen har bare vært positiv. Når Reinertsen likevel skulle selges, kunne vi ikke ha håpt på en bedre kjøper enn Veidekke. Vi føler oss veldig godt mottatte, sier hun.

Regionslederen tror både Ullerntunet og Veidekke kan dra nytte av hverandre.

– Prosjektet ville jo ha blitt bra uansett, men nå drar vi også nytte av å ha Veidekke-varemerket. Samtidig er det viktig for Veidekke å komme mer inn i omsorgssektoren, så da kan vi kanskje tilføre noe til konsernet her også, sier hun.