BREEAM-revisor Maria Myrup i Skanska (fra venstre), Mari-Anne Mørk i NBGC, styrer i barnehagen Espen Wiik, Per Morten Johansen i Omsorgsbygg, prosjektleder Helga Loholt i Omsorgsbygg/OEC, prosjektleder Lars Ove Brosveet i Skanska, og eiendomsansvarlig Annette Walter-Johannesen i Omsorgsbygg.

Oslo-barnehage BREEAM-sertifisert

Omsorgsbygg kunne denne uken motta BREEAM-sertifiseringen «Very good» for Mellombølgen barnehage i Oslo.

Det skriver Omsorgsbygg i en pressemelding mandag.

Det er, ifølge pressemeldingen, designfasen rehabiliteringen av Mellombølgen barnehage som nå har blitt belønnet med BREEAM-sertifikat. Summen endte på 66 prosent, kun fire prosentpoeng unna Excellent-stempel. Kravet for å oppnå Very Good er 55 prosent, heter det i pressemeldingen.

– Dette er ikke lenge siden vi ga Omsorgsbygg sitt første BREEAM-sertifikat, og nå står vi her med nok et godt prosjekt med god score. Det viser at Omsorgsbygg er en utbygger som tar miljøansvar og jobber systematisk med BREEAM, sier kommunikasjonssjef i Norwegian Green Building Council, Mari-Anne Mørk under utdelingen av sertifikatet.

Administrerende direktør Per Morten Johansen i Omsorgsbygg mottok sertifikatet, og poengterer at hele bransjen, både arkitekter og entreprenører, er blitt stadig mer moden på BREEAM-området.

– Vi opplever at alle jobber mer målrettet med dette. Omsorgsbygg har satset på dette i tre år med ambisjon om å få minimum Very Good på alle prosjekter, og vi vil nok vurdere å legge Excellent som en standard heretter. Nå som denne miljøsertifiseringen er mer moden, vil det trolig ikke koste noe mer å heve oss opp et nivå. Dette har Omsorgsbygg bidratt til, fordi vi har satt arbeidet og tankegangen i system. Bransjen har mottatt det på en positiv måte. Miljø er viktig for Oslo kommune, som har høye ambisjoner. Vi har bare én klode, og det er kanskje spesielt viktig å videreutvikle denne tankegangen også i forhold til den pedagogiske driften av barnehagene, sier Per Morten Johansen.
Styrer for Mellombølgen barnehage, Espen Wiik, uttaler i pressemeldingen at det også vil foregå mye miljøriktig pedagogikk i barnehagen. Terrassen skal blant annet benyttes til å dyrke egne, økologiske grønnsaker, skriver Omsorgsbygg.