Prosjektet omfatter bygging av et tilbygg som skal tilknyttes eksisterende næringslokaler på Ensjø i Oslo. Illustrasjon: Arcasa Arkitekter
Prosjektet omfatter bygging av et tilbygg som skal tilknyttes eksisterende næringslokaler på Ensjø i Oslo. Illustrasjon: Arcasa Arkitekter

AF bygger tilbygg for Frelsesarmeen i Oslo

AF Gruppen har signert en avtale med Ensjøveien 23B om bygging av tilbygg for Frelsesarmeen på Ensjø i Oslo. Kontrakten gjennomføres som en totalentreprise, og har en verdi på omtrent 120 millioner kroner før moms.

Det skriver AF Gruppen i en pressemelding torsdag.

Prosjektet omfatter bygging av et tilbygg som skal tilknyttes eksisterende næringslokaler på tomten. Tilbygget vil ha et areal på omtrent 3.000 kvadratmeter, og inneholder blant annet en forsamlingssal, utadrettet virksomhet, en aktivitetssal og kontorarealer.

Tomt og eksisterende bygg eies i dag av Höegh Eiendom, men vil overdras til Frelsesarmeen Eiendom etter ferdigstillelse av tilbygget i forbindelse med et makeskifte, skriver AF.

– Vi er veldig glade for å kunne videreføre det gode samarbeidet vårt med Höegh og Frelsesarmeen fra samspillsfasen over i utførelse. Bygget vil både bli et flott tilskudd i lokalmiljøet, og gode kontorlokaler for Frelsesarmeen, sier Eirik Wraal, konserndirektør i AF Gruppen.

– Vi har hatt et godt og konstruktivt samarbeid med AF gjennom samspillsfasen, som har bidratt til å utvikle prosjektet i samsvar med Frelsesarmeens behov og ønsker. Vi er veldig tilfredse med at vi nå har avtalt gjennomføring av prosjektet med AF, og ser frem til det videre samarbeidet med AF og Frelsesarmeen, og gleder oss til å se bygget reise seg og ta form, sier Eirik Thrygg, administrerende direktør i Höegh Eiendom.

Bygget skal sertifiseres etter Breeam Nor versjon 6.0 til nivå Very Good. Byggearbeidene starter i juli 2023, med byggetid på omtrent 18 måneder, heter det i pressemeldingen.

– Frelsesarmeen er takknemlig for denne muligheten, med gode samarbeidspartnere, til å utvide arbeidet vårt i Hovinbyen. Det er en spennende del av Oslo som er i sterk vekst, og vi ser frem til å bidra med å møte folks ulike behov, sier kommandør Knud David Welander, territorialleder for Frelsesarmeen i Norge, Island og Færøyene.