Vikingtidsmuseet i Oslo. Illustrasjon: AART ArchitectsVikingtidsmuseet i Oslo. Illustrasjon: AART ArchitectsVikingtidsmuseet i Oslo. Illustrasjon: AART ArchitectsVikingtidsmuseet i Oslo. Illustrasjon: AART ArchitectsVikingtidsmuseet i Oslo. Illustrasjon: AART ArchitectsVikingtidsmuseet i Oslo. Illustrasjon: AART ArchitectsVikingtidsmuseet i Oslo. Illustrasjon: AART ArchitectsVikingtidsmuseet i Oslo. Illustrasjon: AART Architects

AF signerte for neste fase på Vikingtidsmuseet

AF Gruppen har signert avtale med Statsbygg for fase to – endelig design og bygging – på Vikingtidsmuseet i Oslo. Kontraktene for fase én og to er til sammen verd 1.447 millioner kroner før merverdiavgift.

Det skriver AF Gruppen i en børsmelding tirsdag.

Gjennom fase én av prosjektet har kontraktspartene, ifølge meldingen, optimalisert kvalitetene og prosjektgjennomføringen, og skal nå ha blitt enige om den faktiske byggingen av museet. Bygget blir 9.300 kvadratmeter stort og koblet sammen med det eksisterende Vikingskipsmuseet på Bygdøy i Oslo.

Grunnarbeidene startet i mars i år, og mesteparten av byggefasen vil finne sted i løpet av 2025 og 2026, skriver AF Gruppen.

– I samarbeid med Statsbygg har vi funnet de beste løsningene for byggingen av museet, og vi ser frem til den videre gjennomføringen av prosjektet. Vikingtidsmuseet har en samling som er unik i global sammenheng, og museet vil uten tvil bli en verdensattraksjon, sier administrerende direktør i AF Gruppen, Amund Tøftum, i pressemeldingen.