Nye Mo i Rana lufthavn bygges i Fagerlia i Rana kommune. Ill. Avinor
Nye Mo i Rana lufthavn bygges i Fagerlia i Rana kommune. Ill. Avinor

AF Gruppen signerte milliardkontrakt - bygger ny lufthavn i Mo i Rana

AF Gruppen har mandag signert målpriskontrakt med Avinor for fase 2 (prosjektering og bygging) av ny lufthavn i Mo i Rana.

Kontraktsverdi for fase 2 er cirka 3,2 milliarder kroner uten merverdiavgift og opsjoner, skriver AF Gruppen i en pressemelding.

Partene har vært gjennom en samspillsfase for å optimalisere tekniske løsninger og anleggsgjennomføring, og partene er nå enige om fase 2, selve byggingen av lufthavnen. Prosjektet har målsetting om å oppnå Breeam Infrastructure-sertifisering, nivå Very good.

Ny lufthavn i Mo i Rana vil ligge på Fagerlia, rett øst for Mo i Rana sentrum. Kontrakten inkluderer blant annet alle terrengarbeider, baneoppbygging, teknisk infrastruktur, terminalbygg og driftsbygninger. Nødvendig infrastruktur som veger, gang- og sykkelveg og vann- og avløpsanlegg til flyplassen inngår også i kontrakten. Arbeidene er allerede startet og er forventet pågå til høsten 2026.

–I samspill med Avinor har vi funnet de beste løsningene for bygging av lufthavnen, og vi gleder oss til å ta fatt på neste fase i prosjektet. AF Gruppen har lang erfaring og kompetanse fra flere oppdrag på norske lufthavner. Vi ser frem til byggefasen og vil sammen med Avinor levere en komplett ny lufthavn til regionen, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen i meldingen.

– Vi er veldig fornøyde med nå å ha utløst hele kontraktsomfanget for bygging av ny lufthavn på Helgeland og ser frem til videre samarbeid med en så solid og kompetent samarbeidspartner som AF Gruppen, sier Thorgeir Landevaag, konserndirektør i Avinor.