StatoilHydros hovedkontor tema i trontaledebatten

StatoilHydro skrev på sine nettsider at selskapets hovedkontor er delt mellom Stavanger og Oslo. Politikere ser rødt, og ber olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp) ordne opp.

Stortinget har bestemt at oljegigantens hovedsete skal ligge i Stavanger, og selskapets egendefinerte geografiske plassering var dermed i strid med politikernes beslutning. Konsernet endret tirsdag formuleringen til at «konsernfunksjonene er delt mellom Oslo, Bergen og Stavanger», men på et kart over selskapets virksomheter i Norge, er ikke Stavanger eller Bergen engang avmerket.

- Jeg vil bruke torsdagens trontaledebatt til å be olje- og energiminister Åslaug Haga ta affære, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten til Stavanger Aftenblad. Høybråten er valgt inn på Stortinget fra Rogaland.

Tore Nordtun (Ap), innvalgt fra det samme fylket, støtter Høybråten.

- Formuleringene er respektløse og vitner om en helt utrolig arroganse, sier han.
Også Venstres Gunnar Kvassheim, leder av energi- og miljøkomiteen på Stortinget, og Høyres Bent Høie (begge fra Rogaland) ser rødt. Høie har sendt Haga et brev med krav om å ordne opp.

Konsernets informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad sier det ikke er tvil om at det nye selskapet skal ha hovedsete i Stavanger, men at det hele tiden har vært en forutsetning at det også skal være konsernfunksjoner i Oslo.