Boligprosjektet Ulven Vest i Oslo. Illustrasjon: LPO Arkitekter

OBOS solgte boliger for litt under én milliard på Ulven

OBOS har solgt 182 leiligheter på Ulven i Oslo til eiendomsselskapet Quality Living Residential for 936 millioner kroner.

Det skriver OBOS i en pressemelding torsdag.

Byggingen av OBOS-prosjektet Ulven Vest i Oslo-bydelen Alna startet nylig, og OBOS har nå solgt 182 leiligheter til Quality Living Residential, som vil leie ut leilighetene til bedriftsmarkedet i området.

– Siden leilighetene vi bygger på Ulven primært blir borettslagsleiligheter, ønsker vi et utleiekonsept med høy kvalitet i området velkommen, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS i pressemeldingen.

Salget gjør, ifølge meldingen, at OBOS kan gjennomføre den øvrige boligbyggingen på Ulven raskere enn tidligere planlagt, og viderefører den industrielle løsningen som OBOS og Team Veidekke har videreutviklet sammen.

– Salget av Ulven Vest til én aktør gjør at prosjektet blir gjennomført raskt, dermed kortes byggeaktiviteten ned for de som allerede bor i området. Salget legger også til rette for at realiseringen av de neste byggeprosjektene på Ulven kan skje tidligere enn planlagt, sier OBOS-sjefen.

– Planen er å leie ut boligene til ansatte tilknyttet den planlagte kunnskapsparken Construction City og andre kompetansebedrifter i område, sier Baard Schumann, som etablerte Quality Living Residential i 2018.

Formålet til selskapet er å investere i utleieprosjekter, og egenkapitalen er kommitert av blant andre Oslo Pensjonsforsikring, Baumann-familien, Wenaas Kapital og Eidissen Consult.