Illustrasjon: Team Veidekke

Veidekke bygger mer for OBOS på Ulven

Team Veidekke DA har fått i oppdrag av Ulven Bolig AS (OBOS) å bygge et nytt trinn med 182 leiligheter, garasjeanlegg under bakken og uteanlegg.

Kontrakten er en totalentreprise verdt 365 millioner kroner ekskl. mva. Ulven er et av OBOS sine største utbyggingsprosjekter noensinne med nærmere 3.000 leiligheter, skriver Veidekke i en pressemelding. 

Det nye feltet har fått navnet Ulven Vest og er det andre feltet som bygges ut av Team Veidekke. Prosjektet vil få fine park- og torgarealer i umiddelbar nærhet, underjordisk parkering samt bilfrie gatetun på begge sider. Beliggenheten er sentral på det som blir nye Ulven med kort gangavstand til kjøpesenteret og T-banestasjonen på Økern. Dette er en videreføring av konseptet for de første 342 leilighetene fra innovasjonskonkurransen i 2017.

- Vi takker så mye for oppdraget. Ulven Vest er et spennende prosjekt der vi sammen med OBOS og våre samarbeidspartnere har videreutviklet konseptet vårt fra det første feltet på Ulven. I felleskap har vi kommet frem til det vi mener er fremtidens måte å samarbeide på for å bygge attraktive boliger som folk flest har råd til, sier direktør Anders W. Haugen i Veidekke Bygg Oslo i meldingen.

- Det er veldig tilfredsstillende at vi nå signerer neste felt på Ulven sammen med Team Veidekke. Samarbeidet og prosessen forløper meget bra, og vi gleder oss til å komme i gang med byggingen. Det er imponerende at vi sammen får til å bygge Ulven til en såpass mye lavere byggekostnad enn de fleste andre boligprosjektene vi har. Ulven får med minst like gode kvaliteter og utearealer som andre OBOS-prosjekter i Oslo, sier administrerende direktør Nils Morten Bøhler i OBOS Eiendom AS.

- I Team Veidekke begynner vi virkelig å se oppsidene i vår måte å tenke og organisere oss på. Vi jobber samlokalisert på Ulven tre dager i uken og dette gjør eierskapsfølelsen og kontinuiteten veldig god, og sammen finner vi de beste, mest kostnadseffektive og rasjonelle løsningene. Vi gleder oss nå til å komme i gang med byggingen av enda et felt her på Ulven, sier prosjektleder og daglig leder Espen Stordal i Team Veidekke.

Team Veidekke DA består av Veidekke Bygg Oslo, Bravida Norge, LPO Arkitekter, Erichsen & Horgen, Dr techn. Olav Olsen og Landskaperiet. Ulven Bolig AS er et datterselskap av OBOS Eiendom AS.