Saltdalshytta har fått teknisk godkjenning for produksjon og montering av sine elementbaserte fritidsboliger. Foto: SaltdalshyttaFoto: SaltdalshyttaFoto: SaltdalshyttaFoto: Saltdalshytta

SINTEF-godkjenning til Saltdalshytta

Hytteleverandør Saltdalshytta har fått teknisk godkjenning for produksjon og montering av sine elementbaserte fritidsboliger.

Det skriver Saltdalshytta i en pressemelding tirsdag.

– Det er ikke mange store industrielle elementprodusenter av fritidsboliger i Norge, og dermed har vi utviklet egne løsninger for å kombinere effektiv produksjon med god byggeskikk. Vi inviterte SINTEF for noen år siden til å verifisere produktet, og selv om vi alltid har produsert hytter som er godt innenfor de lovpålagte tekniske forskriftene, er det meget tilfredsstillende for oss å endelig få dette dokumentert. SINTEF er en institusjon og rettesnor i god byggeskikk som vi i bransjen har høy tillit til. Med 40 års erfaring i elementproduksjon har vi hele tiden visst at vi holder mål, men nå er det dokumentert fra høyeste hold, sier daglig leder i Saltdalshytta, Stine Røsand, i pressemeldingen.

SINTEF Teknisk Godkjenning dokumenterer at et byggprodukt er funnet egnet i bruk når produktet anvendes som angitt i godkjenningen. SINTEF Teknisk Godkjenning bekrefter samtidig at produktet tilfredsstiller krav til dokumentasjon av produktegenskaper som Forskrift om tekniske krav til byggverk stiller for markedsføring av produktet og omsetning av byggevarer. Dokumentasjonsordningen er rettet mot det norske byggmarkedet, og omfatter byggevarer, komponenter og konstruksjonssystemer generelt.

– Vi har jobbet en god del med å få all dokumentasjon på plass. Det er omfattende å få en slik godkjenning, men vi har aldri vært i tvil om at våre løsninger er gode nok, sier teknisk sjef Einar Storjord ved Rusånes Fabrikker AS, som står bak Saltdalshytta.

Saltdalshytta ble i 2017 kjøpt av Ferd-eide Mestergruppen, og har en årlig omsetning på rundt 600 millioner. Selskapet produserer boliger og fritidsboliger i egen fabrikk i Saltdal i Nordland.