Catharina Bjerke, bærekraftdirektør Veidekke

Veidekke utnevner bærekraftsdirektør

Catharina Bjerke blir ny bærekraftsdirektør i Veidekke, med ansvar for strategisk utvikling av konsernets bærekraftsarbeid.

Bjerke kommer fra rollen som konserndirektør i Veidekke og administrerende direktør i Veidekke Industri.

I en pressemelding skriver Veidekek at bærekraft står høyt på agendaen i Veidekke. Selskapet har satt ambisiøse klimamål og arbeider målrettet med bærekraftige løsninger for bygg og anlegg. Eksempler er lavtemperaturasfalt, der selskapet er størst i Norge, fossilfrie bygge- og anleggsplasser, deriblant verdens første fossilfrie tunnelprosjekt, samt sirkulære løsninger, som ombruk av betongelementer og gjenbruk av asfalt.

Selskapet skriver også at de gjennom flere år vært blant de ledende på bærekraftsrapportering. Den internasjonale organisasjonen CDP har to år på rad gitt Veidekke beste karakter for arbeidet med klimarapportering, og selskapet er omtalt som et av de beste på Oslo Børs.

– Veidekkes arbeid med bærekraftsspørsmål får en stadig mer sentral plass i konsernets agenda. Klimaendringene er vår generasjons viktigste utfordring, men også utfordringer med mangfold i bransjen og seriøsitet er på bærekraftsagendaen. Veidekke var tidlig ute med å sette ambisiøse mål og er i dag blant de fremste på området. Den posisjonen ønsker vi å forsterke og videreutvikle, og utnevnelsen av Catharina til å lede konsernets arbeid er et viktig skritt på veien, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke i pressemelidingen.

Den nye bærelkraftsdirektøren sier at hun ser frem til å jobbe enda mer med dette.

– Bærekraft har i senere tid gått fra rapporteringstema til å være en sentral del av virksomheters strategi. I Veidekke står bærekraft sentralt i forretningsmodellen og berører alt fra hvordan vi skal bidra til det grønne skiftet, til seriøsitet i byggebransjen, sikkert arbeid, og hvordan vi skal jobbe med mangfold i egne rekker. Bærekraftig drift vil være fundamentet for konkurransekraft fremover. Jeg ser frem til å jobbe sammen med de operative virksomhetene for å finne gode løsninger på krevende utfordringer, sier Catharina Bjerke. Hun tiltrådte stillingen som konsernets bærekraftsdirektør 1. mai 2020.