Eid-ordfører Alfred Bjørlo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Bygger ut fylkestingssalen for tolv millioner ett år før fylket opphører

Det nåværende fylkestinget i Sogn og Fjordane planlegger å pusse opp og utvide for tolv millioner kroner ett år før Sogn og Fjordane slås sammen med Hordaland for å bli til Vestland fylkeskommune.

– Å bygge ut for at fylkestinget skal møtes kanskje én gang i året, samtidig som det skal bygges opp en fantastisk konferansesal kun 20 minutter unna i Sogndal, blir for oss helt meningsløst sier Eid-ordfører og fylkestingspolitiker i Sogn og Fjordane Alfred Bjørlo (V) til NRK.

Firdasalen i fylkeshuset for Sogn og Fjordane i Førde kommune har, ifølge NRK-artikkelen huset fylkestinget i en årrekke, men er for liten til å gjeste det nye, større fylkestinget for den sammenslåtte fylkeskommunen Vestland fra 1. januar 2020. Salen rustes derfor opp for tolv millioner kroner.

Venstre, Høyre, Frp og Miljøpartiet De Grønne stemte imot utbyggingen, og Ap, Sp, SV og KrF stemte for og fikk flertall. Fylkesordfører Åshild Kjelsnes (Ap) mener kritikken mot utbyggingen er uberettiget.

– Salen vil selvfølgelig ikke bare bli brukt én gang i året. Den er i jevnlig bruk i dag, og det er ingen grunn til å tro at dette ikke vil øke i tiden fremover, sier hun.