Nylig inviterte Bent S. Nygaard og Tina Holmeset inn til offisiell åpning av det nye kontoret og verkstedet til Haulotte på Jessheim.

Storsatsing på Haulotte i Norge

I sommer overtok Haulotte Scandinavia AB Haulotte-agenturet for Norge fra Alturo, og nylig etablerte liftprodusenten seg med nye lokaler på Jessheim – og
er klare for en storsatsing i Norge. 

– Nå har Haulotte etablert et eget selskap for å ta vare på merket i det norske markedet. Vi er nå oppe og går med nytt kontor og verksted – og merker stor interesse i markedet etter våre produkter, sier en offensiv Bent S. Nygaard, salgssjef for Haulotte i Norge.

Haulotte Norge er en del av svenske Haulotte Scandinavia AB – og Robert Magnusson er ansvarlig for selskapet både Norge og Sverige – samt i de baltiske landene.

Offisiell åpning
Nylig inviterte Bent S. Nygaard og Tina Holmeset inn til offisiell åpning av det nye kontoret og verkstedet til Haulotte på Jessheim.

– Det var mye folk innom og stor interesse for våre maskiner – ikke minst den elektriske bomliften HA20 Le Pro, forteller Holmeset.

Selskapet er nå rigget for å gjennomføre en større satsing i Norge.

– Vi er totalt seks ansatte i Norge – og vi jobber med å oppbemanne antall servicemedarbeidere. Vi har tre servicebiler på veien – men det skal bli flere over hele landet, legger Nygaard til. Han har lang erfaring i faget – og har blant annet tidligere jobbet i JLG.

Utleiefirmaene størst
De merker god interesse for produktene ute i markedet.

– Vi har mål om å få en markedsandel på rundt 22 prosent – og med utviklingen vi nå ser ligger alt til rette for at vi skal klare dette – ikke minst med den solide støtten vi opplever fra Haulotte sentralt, legger Nygaard til.

Det er leveransene til utleiefirmaene som dominerer hos Haulotte.

– Rundt 80 prosent av produktene går til utleiefirmaene - resten går til sluttbruker, legger Nygaard til.

De kunne nylig levere sin første helelektriske bomlift til Norge og den gikk til Ringerike Liftutleie. Liften, som skal brukes til å skifte ut vinduer i en høy boligblokk i Lysaker. Med en maksimal arbeidshøyde på 20 meter og en maksvekt på 350 kilo i kurven, gir ikke den elektriske bomliften noen begrensninger for jobben.

Ringerike Liftutleie har kjøpt de to første helelektriske bomliftene i Haulottes Pulseo Generations-serie. HA20 Le Pro er utviklet i Frankrike etter omfattende testing i Finland, men det er i Norge at de første livetestene gjøres ute i markedet.