<p>Nå kan du sjekke ut Nordbo-huset i VR før du kjøper det. Foto: Ine Monsen/DIAKRIT</p>Foto: Ine Monsen/DIAKRITFoto: Ine Monsen/DIAKRITFoto: Ine Monsen/DIAKRITFoto: Ine Monsen/DIAKRIT

Nordbohus med VR-eneboligkatalog

Alle ønsker å se huset sitt før de kjøper, men noen ganger er det utfordrende å finne et aktuelt visningshus. Det har Nordbohus nå en løsning på. Etter 15. juni kan du gå på visning i alle husene i de nye huskatalogen, i virtual reality.

- Vi vet at det er utfordrende å gjøre seg kjent med husene kun via illustrasjoner og plantegninger. Selv når man har vært på visning i et ferdig bygd hus kan det være utfordrende å huske alle fordelene, og hvordan rommene føltes. Tenk om du kunne gå på visning i alle våre hus, når som helst? Det er nå mulig, sier Stian Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus i en pressemelding fra boligprodusenten.

Moursund sier at for Nordbohus handler virtual reality (VR) om å legge til rette for det gode valget.

- Vi vil at kundene skal føle seg trygge på kjøpet, og trygge på at huset er det riktige for dem, sier Moursund.

Virtual reality har lenge vært et motebegrep i omtalene av digitalisering i næringslivet.

- Mange har testet VR på ulike messestands, men ikke i en etablert kjøpsprosess. Det har hittil vært for lang avstand fra den nye teknologien til den praktiske brukbarheten, men nå er tiden inne, sier Moursund.

Samsung har utviklet sin Gear VR med Oculus programvare som har høstet mye lovord. Nordbohus har samarbeidet med softwareleverandøren DIAKRIT som har programmert alle hus i Nordbohus sin nye huskatalog, slik at de er tilgjengelige i en meny når VR-brillen er i bruk. Man velger hus ved å fokusere med øynene i en meny. Deretter velger man rommene man vil se på samme måte. Beveger man på hodet så ser man selve rommet i huset man er på visning i.

Alle Nordbohusforhandlerne i kjeden vil bli utstyrt med et sett med VR-briller.

- Forhandlernes respons er strålende, og de gleder seg til å ta imot interessenter på den nye huskatalogen, sier Moursund.