Veidekke håper å trekke flere unge til yrkesfagene med denne kampanjen.

Veidekke bruker VR og 360-film for å nå ungdommen

Veidekke møter de unge på nye plattformer for å få flere til å velge yrkesfag.

I forbindelse med søknadsfristen til videregående opplæring lanserte Veidekke i forrige uke kampanjen «Fra Noob til lærling». Med seg på laget har de en av Norges største Youtube-stjerner, Joachim Haraldsen, bedre kjent under kallenavnet Noobwork.

Frem mot søkerfristen første mars slippes flere filmer hvor Noobwork besøker fire Veidekke-prosjekter. Videoene spres i sosiale medier, i Noobworks egen Youtube-kanal og på Veidekkes kampanjeside byggfremtiden.no, skriver Veidekke i en pressemelding.

På internett er Noobwork kjent for å bygge i dataspill, og i miniserien får han forsøkt seg som lærling hvor han får bygge på ordentlig.

Bygger

– Fjorårets yrkesfagkampanje var svært vellykket, og vi håper videreføringen i år følger i de samme fotsporene. Arbeidet med å heve statusen og få flere til å søke yrkesfag er et langsiktig strategisk arbeid hvor vi bygger stein for stein. Det er vanskelig å nå frem til ungdommen, men sammen med Noobwork ser det ut til at vi klarer det i år igjen, sier kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke Entreprenør.

I overkant av 60.000 norske ungdommer skal velge videregående utdanning før første mars i år.

– Enorm respons

– Ungdommer er en utfordrende gruppe å nå, og vi er veldig glade for at vi har fått med Joachim på dette. Med sine over 160.000 følgere snakker vi rett til målgruppen. At alt er filmet i 360 grader engasjerer målgruppa og skaper en følelse av at de er tilstede på byggeplassen. Kampanjen har så langt fått enorm respons og oppnådd stort engasjement, sier Henning Brikt Andersen og Heidi Holm, kundeansvarlige for Veidekke i Dinamo.

Veidekkes kampanje snakker også til foreldre, en av de viktigste rådgiverne for ungdom. Til kampanjen har flere profilerte personer bidratt, deriblant Kristin Skogen Lund, Torbjørn Røe Isaksen og Jonas Gahr Støre.

Se første episode av Fra Noob til lærling her: