Illustrasjonsfoto.

Block Watne legger ned på Kongsvinger - usikker fremtid for 13 ansatte

13 ansatte berøres når Block Watne legger legger ned distriktskontoret på Kongsvinger. Årsaken er manglende resultater og dårlige framtidsutsikter for boligmarkedet i regionen.

John Erling Aarnes. Foto: Block Watne

Block Watne skriver i en pressemelding at driften av alle prosjekter flyttes til Block Watnes distriktskontor på Romerike.
Avviklingen ble støttet i en styrebeslutning i Block Watne fredag 14. september, og nyheten ble formidlet til distriktskontorets 13 ansatte tirsdag.

Block Watne opplyser i en e-post til Byggeindustrien at de ser etter muligheter for nye jobber/stillinger som de kan tilby de ansatte på andre distriktskontorer, men de kan ikke gi garanti for at alle får tilbud om dette. Ifølge Block Watne vil de vite mer om dette i neste uke når dette er kartlagt nærmere.

– Etter nesten 42 års drift har dette vært en vanskelig beslutning, men slik situasjonen har utviklet seg er det både nødvendig og riktig at vi nå avvikler driften av distriktskontoret på Kongsvinger, sier John Erling Aarnes, direktør for operativ enhet i Block Watne i en pressemelding.

Nedleggelsen skyldes ifølge selskapet en varig negativ utvikling i boligsalget i regionen.

– Block Watne har over lengre tid ikke solgt nok boliger til å opprettholde den nødvendige bemanningen som kreves for å drifte et eget distriktskontor. Prognosene for befolkningsframskrivingen i regionen tilsier at den negative trenden i boligmarkedet vil fortsette i årene som kommer, skriver Block Watne.

Alle løpende boligprosjekter som i dag forvaltes fra Kongsvinger, vil overføres til distriktskontoret på Romerike.

Block Watne vil ivareta kontraktsforpliktelser med alle berørte parter i forbindelse med nedleggelsen, inkludert kunder, leverandører og grunneiere som Block Watne har avtaler med.

– Dette er åpenbart en vanskelig situasjon for alle som blir berørt. Vi gjennomfører nå drøftingsmøter med de tillitsvalgte og individuelle samtaler med alle ansatte om hvilke konsekvenser dette vil ha for hver enkelt, sier John Erling Aarnes.