Steinar Andersen blir ny leder for sentral godkjenning i DiBK.

Ny leder av sentral godkjenning

Steinar Andersen, tidligere avdelingsdirektør for NAV Hedmark, startet 1. september som leder for avdelingen for sentral godkjenning i Direktoratet for byggkvalitet.

- Jeg ser frem til å utvikle ordningen med sentral godkjenning til å bli et enda bedre verktøy for byggkvalitet og seriøsitet i byggenæringen. Det er også viktig for oss øke samhandlingen med alle aktører og organisasjoner i tilknytning til byggenæringen ytterligere.
sier den nye avdelingsdirektøren for sentral godkjenning i DiBK, Steinar Andersen, i en pressemelding.

Kommer fra NAV

Steinar Andersen har lang og variert bakgrunn som leder fra kundeorienterte organisasjoner i offentlig og privat sektor. Han kommer nå fra stilling som avdelingsdirektør i NAV Hedmark.

Andersen har lang lederbakgrunn fra privat næringsliv fra forsikring og sikkerhet, i tillegg til erfaring som salgssjef i BoligPartner.

Han har også hatt ansvaret for Hærens satsning på rekruttering av ungdom til tjeneste og utdanning i Forsvaret.

Steinar Andersen er utdannet i Forsvaret og ved Forsikringsakademiet/BI.
Tettere kontakt med byggenæringen

Steinar Fretheim i DiBK.

Fra 1. september er Steinar Fretheim, tidligere avdelingsdirektør for sentral godkjenning, gått over til en stilling som fagdirektør i avdelingen for sentral godkjenning, med spesielt ansvar for kontakt med byggenæringen og andre aktører, også på vegne av de øvrige avdelingene i direktoratet.
- Dette blir en utfordrende, interessant og viktig oppgave. Vi har lenge sett behovet for å bli enda tydeligere for våre omgivelser. Dette gjelder spesielt for medlemmer i ordningen sentral godkjenning, men også overfor samfunnet generelt. Direktoratet har sin del av ansvaret for å løfte frem kvalitet og kompetanse, og utvikle rammer som legger til rette for de gode aktørene i byggenæringen, sier Steinar Fretheim.