Arve Brekkhus

Schumann om Asker- og Bærum-politikerne: - Gjør ikke jobben sin og er redde for velgerne

Selvaag-sjef Baard Schumann mener politikerne i Asker og Bærum er altfor redde for naboene.

Bård Schumann spår kvadratmeterpriser på rundt 100.000 kroner i Asker og Bærum i løpet av noen få år.

– Man kan allerede se tendensen på Fornebu, hvor mange prosjekter ligger på rundt 80.000 kroner kvadratmeteren. Så lenge tomter er mangelvare, vil prisene øke. Bare se til Kristiansand og Trondheim, der har de en langt lavere prisvekst på omtrent 25 prosent, fordi kommunene har regulert flere tomter, som igjen gir større konkurranse utbyggerne imellom. Dette er egentlig ikke så vanskelig, sier han til Budstikka.

Schumann etterlyser mer konkurranse mellom boligutviklerne, og mener politikerne må legge bedre til rette for boligbygging.

– Vi må bygge på flere steder på en gang. Når det er sagt – både Asker og Bærum kommuner er blitt flinkere. Og de har gode administrasjoner. Det er hos politikerne det stopper. De frykter sine naboer og velgere, sier Schumann, som mener politikerne er altfor redde for å tape valg.

– Jeg har hatt politikere i Asker og Bærum som har advart meg. En gang sa en av dem at «Ouh, der er det skummelt å kjøpe. Der er det så mange ressurssterke naboer».

Selvaag-sjefen mener politikerne må være modigere og smartere når de skal legge til rette for utvikling.

– Tenk langsiktig og ha tålmodighet. For mange jobber med ett prosjekt av gangen, uten å tenke helhetlig. De bygger et sted, og løper videre til det neste. Tør mer og ta ansvar, oppfordrer han.