Et rundt 1.000 tonn tungt og 57 meter høyt stillashopp ble i løpet av ni dager reist i Oslo for Bigjump-konkurransen under X-Games i 2016. Arkivfoto: Sindre Sverdrup Strand

Stortinget sier ja til X-Games i Oslo

I revidert nasjonalbudsjett sier regjeringen ja til X-Games i Oslo for 2017, ifølge VG og TV 2. Arrangementet får åtte millioner kroner i støtte i 2016.

– Dette blir kjempekult. Vi har lagt inn åtte millioner i år, to millioner til driften og seks millioner knyttet til arrangementet, sier Venstres Trine Skei Grande, leder for ett av regjeringens to støttepartier, til VG.

– X-Games er et fantastisk arrangement. Vi ble bitt av basillen, vi som var på Tøyen i vinter. Jeg tror det er viktig at vi har slike typer arrangement, legger hun til.

X-Games har søkt om 18 millioner kroner fra staten. Arrangøren har også søkt om samme beløp fra Oslo kommune. Med åtte millioner i støtte i år, ligger det i kortene at det vil komme ytterligere millioner på neste års budsjett, skriver VG.

Siden søknaden er delt mellom stat og kommune, gjenstår det fortsatt et ja fra byrådet før X-Games Oslo blir en realitet også neste år. Byrådet vil ikke gi noe svar på dette før budsjettet legges fram i september, men ifølge TV 2 er Skei Grande optimistisk.

– Byrådet kan stoppe alt dette, men jeg håper det går i orden. Nå har vi lagt pengene på bordet, så får de bli med på laget, sier hun til kanalen.

En ordentlig løsning på antidopingarbeidet under arrangementet ventes å være av avgjørende betydning for kommunen, ifølge TV 2. (©NTB)