Jon Harald Kristiansen i Betonmast (t.v.) og Anders Opsahl i Anders Opsahl Eiendom. 

Betonmast bygger Nord-Europas største klatresenter

Betonmast har signert kontrakt med Anders Opsahl Eiendom om bygging av Skullerud Klatresenter. 

 Prosjektet er en samspillsentreprise, og klatresenteret blir trolig Nord-Europas største når det står klart ved årsskiftet 2016/2017.

Det er Betonmast Østfold som skal bygge klatresenteret i Olaf Helsets vei 5, der Skullerud Næringspark eier et tidligere lager- og kontorlokale. Prosjektet omfatter delvis ombygging/rehabilitering av de gamle lokalene samt et tilbygg.

Klatresenteret får et areal på 3.000 kvadratmeter og mulighet for utvidelse til 4.000 kvadratmeter. Klatreflaten er planlagt til 3.250 kvadratmeter, en høyde på opptil 18 meter og 1.100 kvadratmeter buldreareal. Et ivrig klatremiljø ser nå frem til et flott klatresenter med internasjonale kvaliteter.

I tillegg til Anders Opsahl og Skullerud Næringspark, er mange ganger norgesmester i klatring, Magnus Midtbø med på investeringen. Med på laget er også de profilerte eventyrerne Cecilie Skog og Alexander Gamme.

- Dette prosjektet gleder vi oss til å ta fatt på, sier Jon Harald Kristiansen, daglig leder i Betonmast Østfold.

- Vi har fått en meget god tone med kunden, som Betonmast også kjenner fra tidligere prosjekter. Det gleder oss også å kunne bidra til et flott bygg med et godt tilbud innen en sunn fritidsaktivitet, sier han.

Prosjektering er allerede i gang, og planlagt byggestart er i januar 2016. Etter planen åpner senteret for et ivrig klatrepublikum ved årsskiftet 2016/2017. 

Modell: RAM Arkitektur