Kåre Malo (t.v.) klatrer nesten helt til topps i Saint-Gobain-systemet. Optimera-sjef Asbjørn Vennebo i bakgrunnen. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Malo får ansvar for 180 milliarder kroner og 60.000 ansatte - klatrer i Saint-Gobain-systemet

Kåre Malo går 1. januar fra å være områdesjef for Norden, Baltikum, Polen og Sveits i Saint-Gobain-systemet til å få ansvaret for Saint-Gobain Building Distribution Sector Worldwide i et av verdens største byggevarekonsern. Samtidig trer han som første ikke-franskmann inn i konsernledelsen.

- At jeg får denne jobben bygger på at vi fått utvikle virksomheten i Norden, Baltikum, Polen og Sveits, og har levert gode resultater selv i vanskelige tider, sier Kåre Malo til Byggeindustrien.

- Vi har bygget en sterk markedsposisjon. Utviklet organisasjonen for øvrig med teknisk kompetanse og dyktige medarbeidere, oppkjøp og investert i virksomheten for øvrig. Hvor blant annet Brødrene Dahl og Optimera har sterke aktører på det nordiske markedet. Det er den reisen de vil jeg skal gjøre andre steder også. For eksempel England, Frankrike, Tyskland, Brasil og Spania er marked hvor vi er en stor aktør allerede, legger han til.

Nordmannen klatrer så å si helt til topps i det franske gigantkonsernet. Malo blir sjef for cirka 60.000 ansatte, og får ansvaret for en avdeling som står for rundt halvparten av all omsetningen i Saint-Gobain. Building Distribution står nemlig for en omsetning på over 20 milliarder Euro årlig, eller rundt 180 milliarder norske kroner.

Malo ser på det som en tillitserklæring til alle de som har vært med på å løfte hans del av Saint-Gobain.

At jeg får denne tilliten er bygget på de resultatene jeg har levert sammen med de dyktige medarbeiderne i Norden, Baltikum og Sveits. Det er det samarbeidet som har bragt meg hit, understreker Malo.

Saint-Gobain er blant de aller største byggevareaktørene i Norge, og eier blant annet Optimera, Gyproc, Brødrene Dahl, SG Bøckmann, Ventistål og Weber. I tillegg har de en eierpost i Glava og er lisensgiver for glassullproduksjonen til selskapet.