Et sted for inspirasjon og innovasjon

Om du tar en tur rundt på Norges Varemesse og får se alle de flotte utstillingene på Bygg Reis Deg får du virkelig et innblikk i hvor bredt næringen rekker og hvor mye innovasjon og skaperkraft som finnes der ute.

Vi kan nok trygt slå fast at utstillingene som er å finne på Bygg Reis Deg aldri har vært bedre enn i år. Det er ca. like mange utstillere som sist – men et stort antall er både større og mer påkostet. Det betyr at mange ser en stor verdi av å vise seg frem på denne arenaen – som i år er utsolgt.

Ved å se nærmere på en del av disse utstillingene og firmaene som står bak, er det også mange steder det er lett å bli imponert. Skaperkraften og entusiasmen er stor. De ulike selskapene har jobbet hardt for å vise frem det beste av hva de kan levere, og med over 540 utstillere tilgjengelig, er det mange inntrykk å ta inn over seg.

Det er en rekke nye produkter, konsepter, løsninger og tjenester som blir vist frem i disse dager på Lillestrøm - og dette viser også hvilken innovasjonskraft som finnes blant de ulike aktørene i næringen. Det er en rekke spennende produkter der ute – mange av dem vinner ikke frem og blir aldri tatt i bruk rundt om på de ulike prosjektene. Det kan være mange årsaker til at noen glimrende ideer aldri når frem – men det er ikke alltid slik at det er nok med en god idé og et solid produkt. Man må treffe markedet, få solgt inn produktet på riktig måte – og ikke minst ha litt flaks. Vi håper utstillerne på messen klarer å treffe sitt publikum og dermed får presentert sine produkter slik at løsningene får den oppmerksomhet de fortjener. Det finnes i hvert fall ingen bedre mulighet enn nettopp på Bygg Reis Deg å få til dette.

Onsdag ble også årets innovasjonspris delt ut på messen. Den gikk til Veidekke for konseptet «Involverende planlegging». Det var tre finalister som ble trukket frem på podiet på messens første dag, hvor alle var vinnere. Ved siden av Veidekke var finalistene prosjektet "Treet" i Bergen og "Powerhouse Kjørbo" i Bærum. Når noen skulle bli fremhevet var det en verdig vinner som trakk det lengste strået. Involverende planlegging har gitt Veidekke en stor merverdi i sin gjennomføringsevne, noe som også har kommet hele næringen til gode.