Illustrasjon: Halvorsen og Reine AS.

Ny drammensentreprenør bygger for Aass

Nystartede Alento skal bygge et nytt bryggeribygg i en totalentreprise for Aass Bryggeri i Drammen.

– Det er et spennende prosjekt for hele Drammen, fordi fasaden skal åpnes opp for publikum. Nå skal drammenserne og besøkende få et innblikk i hvordan ølbrygging foregår gjennom en luftig glassfasade, sier daglig leder i entreprenørselskapet Alento, Kristian Lindland som skal gjøre jobben for Aass.

Den nye produksjonslinjen til Aass bryggerier skal inn i det nye bygget ved siden av dagens bryggeribygg. I tillegg skal Aass bygge kontorarealer til leie i etasjene over produksjonslokalene.

- Vi har gjennomført flere byggeprosjekter de siste årene, og da har det vært en bevisst satsing fra vår side å satse på eiendom i tillegg. Det har gitt oss flere ben å stå på, samtidig som vi øker produksjonen vår, sier administrerende direktør Christian Aug. K. Aass i Aass Bryggeri til Byggeindustrien. 

Gjennom å satse i bykjernen i Drammen, går Aass mot "ølstrømmen" i Norge.

- De fleste bryggeriene har valgt å flytte produksjonen ut av byene, men vi har blitt værende og satser for å gi Drammen og folk som besøker oss en ekstra attraksjon. Det er nettopp derfor vi også har valgt en åpen fasadeløsning, sier Aass.

Entreprenøren er i gang med prosjektering og grunnprøver nå, og forventer byggestart i primo februar.

–  Vi skal være ferdige i oktober, sier Kristian Lindland og legger til at grunnforholdene er utfordrende.

– Det er de alltid i Drammen. Det er reine suppa, så her må det spuntes og peles til fjell. Men vi er lokalt forankret alle mann, så vi har mye erfaring med grunnforholdene her, sier Kristian Lindland.

Samtidig som Alento bygger for Aass i Drammen, gjør de også et større byggeprosjekt for Norgesgruppen på Kongsberg. Der skal entreprenøren bygge en ny Meny-butikk på samme tomt der en eksisterende Meny-butikk ligger i dag.

– Det skal være normal drift i den eksisterende butikken samtidig som byggeprosjektet pågår. Det blir en utfordring i og med at det kun er fire-fem meter i mellom byggeplassen og butikken. Når vi er ferdige med det nye bygget, skal den gamle rives og tomta gjøres om til parkeringsplasser, sier Lindland.

Også Meny-prosjektet har byggestart i februar og skal være ferdig i oktober.

Vi kommer tilbake med mer om den nyetablerte drammensentreprenøren i Byggeindustrien nummer to i begynnelsen av februar.