Webers pumpebil i Bergen har en kapasitet på 20 tonn i timen. Nå suppleres den med nok en pumpebil som skal levere på fast basis i bergensområdet. Foto: Weber

Weber kjøper ny pumpebil i Bergen

Weber dobler antallet pumpebiler i Bergen-området med et innkjøp av en ny pumpebil for gulvavretting.

Øistein Oppebøen, driftssjef for gulv i Weber. Foto: Weber

Det skriver i en pressemelding torsdag.

– Bergensområdet har bestandig vært under press, og vi har årlig levert flere tusen tonn gulvavretting hit. Pumpebilen, med en kapasitet på 20 tonn i timen, har nærmest levert døgnet rundt, også i helger. Nå har vi kommet til et veiskille og supplerer med én ekstra pumpebil, sier driftssjef for gulv i Weber, Øistein Oppebøen.

Weber samarbeider med JS Transport AS, som drifter og kjører pumpebilen i Bergen.
– Samarbeidet er essensielt for kvaliteten på pumpetjenesten som leveres, og det er derfor helt naturlig at også bil nummer to innlemmes i operasjonen til JS Transport AS, sier Oppebøen i pressemeldingen.

Weber har i dag 15 egne pumpebiler fordelt rundt i landet. Alle kan kobles til byggestrøm dersom det skal leveres på fossilfrie byggeplasser. Dersom strøm ikke er tilgjengelig, er bilene også utstyrt med Euro6-motorer som kan kjøre på biodiesel. Dette gjør fossilfrie leveranser mulig, heter det i pressemeldingen.

– Trenden de siste årene har vært stadig større jobber der det pumpes større gulvarealer på én gang. Pumpebilene kan levere kontinuerlig i timevis, så lenge det etterfylles med tørrpulver fra bulkbiler. Rekorden på én dag er godt over 200 tonn i en pumpeseanse, sier Oppebøen.