Administrerende direktør Halvor Jensen i NTI CADcenter.Administrerende direktør Tom Dengenis i Synchro Software.Administrerende direktør Halvor Jensen i NTI CADcenter (til venstre) og administrerende direktør Tom Dengenis i Synchro Software.Lars Chr. Christensen i MultiBIM.VDC-nestor Martin Fischer ved Stanford University.Produktsjef Greg Demchak i Synchro Software.Foto: Simen Berg / IteoFoto: Simen Berg / IteoFoto: Simen Berg / IteoFoto: Simen Berg / IteoFoto: Simen Berg / IteoFoto: Simen Berg / IteoFoto: Simen Berg / IteoFoto: Simen Berg / IteoFoto: Simen Berg / IteoFoto: Simen Berg / Iteo

Verdensledende løsninger i den norske byggebransjen

Deltakere fra ti land møttes onsdag i Sandvika i Bærum for å drøfte de siste løsningene innen den digitale bygg- og anleggsbransjen.

210 deltakere fra ti forskjellige land er denne uken samlet i Sandvika i Bærum for å dele de siste løsningene innen 4D og VDC (Virtual design and construction). Konferansen er arrangert av norske NTI CADcenter, som er spesialister innen dataassistert bygging, og den amerikanske programvareutvikleren Synchro Software.

Administrerende direktør Halvor Jensen i NTI CADcenter understreker at partnerskapet med giganten Synchro Software har vært helt nødvendig for å stable et program i internasjonal toppklasse på beina.

– Synchro er verdens fremste programvareutvikler innen 4D. De som har reist lengst for å være med her, har kommet helt fra Dubai, og disse aktørene ville ikke vi vært i stand til å tiltrekke oss alene. I tillegg til en rekke entreprenører fra hele verden, har vi representanter fra en rekke norske selskaper også. Kruse Smith har allerede kommet langt i sin bruk av VDC, og Skanska har begynt på samme utvikling. I dag har vi også mange ingeniører her, forteller han.

– Den norske byggebransjen har nok ikke den aller mest avanserte bruken av digitale hjelpemidler i dag, men jeg vil si at norske brukere absolutt er blant de mest avanserte i verden, sier administrerende direktør Tom Dengenis i Synchro Software.

I tillegg til en rekke innlegg fra både entreprenører og programvare- og utstyrsutviklere onsdag, og 10 forskjellige utstillere i front av utviklingen innen den norske bygg- og anleggsbransjen, arrangeres også kurs for 40 konferansedeltakere torsdag hos NTI CADcenter.