Nå kan Halden kommune skrive totalentreprisekontrakt med AF Gruppen for byggingen av Os skole og idrettsarena i sentrum av Halden. Illustrasjon: Asplan Viak.

Nå kan Halden kommune skrive totalentreprisekontrakt med AF Gruppen for byggingen av Os skole og idrettsarena i sentrum av Halden. Illustrasjon: Asplan Viak.

Veidekke dropper anke - AF bygger skole i Halden

Borgarting lagmannsrett forkastet nylig Veidekkes anke i saken om retten til å bygge ny barneskole og idrettsanlegg på Os i Halden sentrum. Entreprenørselskapet har bestemt at de ikke tar saken videre til Høyesterett. Halden kommune kan dermed skrive kontrakt med AF Gruppen.

I slutten av mars fikk Halden kommune fullt medhold i Halden tingrett i saken om hvem som skal bygge idrettshall og skole på Os. AF Gruppen ble i utgangspunktet innstilt av Halden kommune som totalentreprenør for Os skole og idrettsarena, men Veidekke leverte en begjæring om midlertidig forføyning, fordi selskapet mente AF Gruppens tilbud hadde vesentlige avvik fra anskaffelsesdokumentene.

Veidekke valgte å anke saken til Borgarting lagmannsrett, men i midten av mai avgjorde lagmannsretten at anken forkastes.

Torsdag 20. mai bekreftet Veidekke overfor Halden kommune at kjennelsen fra lagmannsretten ikke vil bli anket til Høyesterett, skriver Halden kommune i en melding.

Veidekkes advokat, Espen Bakken i Arntzen de Besche Advokatfirma AS, sier Veidekke er uenig i kjennelsen fra Borgarting lagmannsrett, men de lar allikevel saken ligge i denne omgang.

– Vi mener rettsanvendelsen er feil, herunder både tolkningen av om det foreligger et avvik og om det foreligger såkalt relativ bedømmelsestvil. Vi lar det ligge i denne omgang og vurderer de øvrige handlingsalternativene som vi har tilgjengelig, kommenterer Bakken.

Dermed er det klart for at Halden kommune kan signere kontrakten som gir AF Gruppen oppdraget med å bygge ny barneskole og idrettsanlegg på Os i Halden sentrum.

Halden-ordfører Anne-Kari Holm, synes det er gledelig at prosjektet nå kan settes igang.

– Det har vært mange snubletråder, men nå er det endelig klart. Vi har hatt møte med AF-gruppen i dag, og rett over pinse blir det kontraktsunderskriving, uttalte hun til Halden Arbeiderblad, rett før helgen.

Prosjektet har ifølge Halden Arbeiderblad en investeringsramme på 684 millioner kroner, og omfatter oppføring av en barneskole for 330 elever, samt idrettsanlegg med håndballhall og en basishall.