Vannprisen 2022 går til Tom A. Karlsen. Foto: RIF
Vannprisen 2022 går til Tom A. Karlsen. Foto: RIF

Vannprisen 2022 til Tom A. Karlsen

COWI-nestor Tom A. Karlsen vant Vannprisen 2022.

Det skriver Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) i en pressemelding tirsdag. RIF deler ut prisen i samarbeid med Norsk vannforening.

Tom A. Karlsen ble uteksaminert fra NTNU i 1976 med hovedfagene Vann- og avløpsteknikk – Rensing av vann og veiprosjektering. Han har hele sitt yrkesliv vært ansatt i COWI, gjennom firmaene Østlandskonsult, Interconsult og ICG.

«I de 45 årene i yrkeslivet har Tom A. Karlsen arbeidet i hele bredden av VA-faget. Det som allikevel skiller seg ut, er hans bidrag for å sikre gode materialvalg og kanskje spesielt knyttet til inntaks- og utslippsledninger for vann og avløp. Tom A. har med sitt åpne, tillitsfulle og ydmyke vesen vært en bauta for både nyutdannede og mer erfarne ingeniører i en årrekke. Hans fremstilling- og formidlingsevne har hevet VA-fagets anseelse i hele bransjen», skriver juryen om årets vinner av Vannprisen.

Karlsens bidrag til VA-bransjen innebærer blant annet utarbeidelse av VA-miljøblader for inntak- og utslippsledninger, utarbeidelse av kravspesifikasjoner for vannkummer og utgivelse av boken «Undervannsledninger – utfordringer og løsningsmuligheter», som er skrevet i samarbeid med Hallingplast.

– Vi gratulerer Tom A. Karlsen med Vannprisen. Han har gjennom et langt yrkesliv hevet VA-rådgiverens anseelse, sier leder for RIFs ekspertgruppe innen vann- og miljøteknikk, Sigmund Tøien.

– Tom A. er en dyktig fagperson med gode formidlingsevner. Vi gratulerer så mye til prisvinneren, kommenterer Elisabeth Elgsæter, styreleder i Norsk vannforening.