Vannprisen 2020 går til Sveinung Sægrov fra NTNU

RIF og Vannforeningen har kåret professor Sveinung Sægrov til vinner av Vannprisen 2020.

Det melder Rådgivende ingeniørers forening i en pressmelding torsdag.

Vannprisen er innstiftet av Rådgivende Ingeniørers Forening i samarbeid med Norsk vannforening. Den ble utdelt første gang i 1988, og ble i år delt ut for 30. gang.

Prisen er en anerkjennelse for spesiell innsats innen vannrelaterte fagområder. Prisen gis til enkeltpersoner, firma, frivillige organisasjoner eller institusjoner, og skal gis for innsats av vitenskapelig, teknisk, organisasjonsmessig eller administrativ karakter.

Årets prisvinner er professor i VA-systemer med Institutt for Vann og Miljøteknikk ved NTNU.

I sin begrunnelse uttaler juryen følgende: Sveinung har vært et fyrtårn når det gjelder anvendt forskning og undervisning i Norge siden 1976. Han har vært med på å stake ut kursen for norsk vannbransje. Han har ledet og koordinert store nasjonale kompetanseløft i Norge de siste 40 årene og har også vært en drivkraft for at vi har fått et internasjonalt fokus og nettverk som vi kan vokse videre på. Sveinung har med det bidratt til at norsk vannbransje i stadig større grad jobber internasjonalt og samtidig knytter til seg resultater og erfaringer utenfor landets grenser.

- Vi gratulerer Sveinung, som er en tydelig og svært kompetent aktør som vannbransjen har hatt gleden av å samarbeide med i mange år, sier Jonny Ødegård fra RIFs ekspertgruppe for Vann og miljøteknikk.

Det vil bli holdt et webinar 4. november, for å hedre prisvinneren. Tema for webinaret blir rehabiliteringstakt og utviklingsarbeid i vannbransjen.