Anjali Bhatnagar, gründer og administrerende direktør i Tørn. Foto: Tørn
Anjali Bhatnagar, gründer og administrerende direktør i Tørn. Foto: Tørn

Tørn inngår samarbeid med Beijer Bygg

Det norske overskuddsselskapet Tørn har fått med seg den svenske byggevaregiganten Beijer Bygg som partner.

Det skriver Tørn i en pressemelding denne uken.

– Det er mye snakk om sirkulærøkonomi i byggebransjen for tiden, men ofte i forbindelse med resirkulering og resirkulerte byggematerialer. Det er en fantastisk spennende utvikling, men samtidig må vi sørge for at alle nye varer som produseres også tas i bruk. Hos Beijer har vi et uttalt mål om å være bransjens nummer én innen bærekraft. Skal vi lykkes med dette, kan vi ikke stå for at ubrukte varer kastes, men må starte på første trinn på avfallsstigen og minimere forekomsten av avfall, sier Alexandra Rosenqvist, miljø- og bærekraftsjef i Beijer Byggmaterial, i pressemeldingen.

– Overskuddsvarer trenger ekstra salgs- og markedsinnsats for å nå mange flere kunder enn en byggevarebutikk selv har tilgang til. Det er ikke rimelig at butikker bruker mye av sin verdifulle investering på overskuddsvarer som de heller vil bruke på sin kjernevirksomhet. Tørn samler overskuddsvarer fra alle butikker på ett sted og gjør det lett tilgjengelig for salg til kunder over hele landet. I tillegg utvikles en plattform som gjør det enkelt for selgende butikker å publisere varer. Tjenesten til Tørn inkluderer markedsføring, frakt, betalingsmåter og kundestøtte. Vi er veldig glade for å ha Beijer Byggmaterial som den første kjeden som signerer en avtale med Tørn i Sverige, og at de ser verdien i et samarbeid med oss, sier Anjali Bhatnagar, gründer og administrerende direktør i Tørn.

Da Tørn ble lansert i Sverige i februar i år, var det utelukkende med varer fra Beijers butikker, heter det i pressemeldingen.