Daglig leder og medeier i Solid Prosjekt/Eiendom Kim A. Johansen (til venstre) går over til en rolle som utviklingssjef, og tidligere konsernsjef i Solid Gruppen Terje Lyngaas tar over som ny daglig leder. Foto: Solid
Daglig leder og medeier i Solid Prosjekt/Eiendom Kim A. Johansen (til venstre) går over til en rolle som utviklingssjef, og tidligere konsernsjef i Solid Gruppen Terje Lyngaas tar over som ny daglig leder. Foto: Solid

Tidligere konsernsjef blir ny daglig leder i Solid Prosjekt/Eiendom

Terje Lyngaas, tidligere konsernsjef i Solid Gruppen, går inn som ny daglig leder i gruppens eiendomsutviklingsselskap Solid Prosjekt/Eiendom.

Det skriver Solid i en pressemelding torsdag.

I januar besluttet Solid Gruppen å slå sammen boligutvikleren Solid Prosjekt og næringsutvikleren Solid Eiendom. Første februar trådte tidligere konsernsjef i Solid Gruppen, Terje Lyngaas, inn som daglig leder for det sammenslåtte selskapet.

Kim A. Johansen, daglig leder og medeier, går over til en rolle som utviklingssjef, heter det i pressemeldingen fra Solid.

Ifølge meldingen, ligger det ingen dramatikk bak lederbyttet.

– Jeg har hatt en fantastisk fin tid som daglig leder for selskapet gjennom alle disse årene og har stortrivdes i rollen. Samtidig merker jeg at tiden ofte ikke strekker til for å kunne jobbe så tett på med eiendomsutvikling som jeg ønsker. Jeg er veldig glad for at Terje ønsker å overta daglig leder-rollen, og jeg er trygg på at dette blir en kjempebra løsning, sier Kim A. Johansen.

Ny daglig leder Terje Lyngaas sier han er glad for å ha med seg Johansen videre.

​​​– Etter å ha jobbet i Solid-systemet i 2,5 år som konsernsjef har jeg blitt veldig glad i Solid og alle ansatte her. Jeg syns derfor det er kjempespennende å få lov til å ta dette ansvaret videre fremover. Det står stor respekt av den jobben Kim har gjort, og jeg er veldig glad for at han blir med videre som utviklingssjef, sier Lyngaas.

Lyngaas tiltrådte stillingen 1.februar.

Eiendomsutviklerne omsatte samlet sett eiendom for nærmere 400 millioner i 2022, og fokusområdene har de siste fem årene vært Fredrikstad, Moss og Stor-Oslo. Selskapet vil ha ti ansatte etter sammenslåingen, som formelt sett vil være gjennomført innen første kvartal 2023.

Tomtebanken inneholder, ifølge pressemeldingen, boliger med et utviklingspotensial på nærmere tre milliarder, samt seks næringstomter under utvikling.