Synnøve Lyssand Sandberg blir ny administrerende direktør i Oslo S Utvikling. Foto: Svanhild Blakstad

Synnøve Lyssand Sandberg blir ny administrerende direktør i Oslo S Utvikling

Styret i Oslo S Utvikling (OSU) har ansatt Synnøve Lyssand Sandberg som ny administrerende direktør. Hun etterfølger Rolf Thorsen, som går til stillingen som administrerende direktør i Selvaag Bolig.

Det skriver OSU i en pressemelding onsdag.

Sandberg er i dag byggherredirektør i Statsbygg. Hun er utdannet sivilingeniør bygg fra NTNU, og har 17 års erfaring fra ulike lederroller i offentlig og privat virksomhet innen arealplanlegging og byutvikling, boligutvikling, prosjektutvikling og bygging, heter det i meldingen.

Før tiden i Statsbygg har hun blant annet jobbet ved Norsk institutt for by- og regionforskning, Asplan Viak, Skien kommune, JM, FNs miljøprogram (UNEP) og Skanska. Hun begynner i OSU 1. mai.

– Vi er svært fornøyde med at Sandberg har takket ja til den viktige og krevende jobben som administrerende direktør i OSU. Selskapet er inne i en svært aktiv fase, med bygging av over 1.000 boliger og en rekke store næringslokaler. Nye prosjekter er under planlegging, og vi er på god vei til å oppfylle ambisjonen om at Bjørvika skal bli Norges mest attraktive nærings- og boligområde. Vi er sikre på at med den erfaringen og kompetansen Sandberg bringer med seg, har vi de beste forutsetninger for å videreføre suksessen OSU har stått for i Bjørvika, sier styreleder Per Mortensen.

– Oslo S Utvikling har lykkes med å utvikle Bjørvika til en allsidig og attraktiv bydel. Jeg gleder jeg meg til å videreføre arbeidet sammen med dyktige medarbeidere, og skape et bymiljø som gir gode opplevelser for alle som bor der, jobber der og kommer på besøk. Jeg ser frem til å lede et selskap som tilbyr trivelige, miljøvennlige kvalitetsboliger, funksjonelle og tiltalende næringsbygg og bygulv av høy kvalitet i den spennende overgangen mellom by og fjord, sier Sandberg.

Oslo S Utvikling bygger kontorer, boliger og et variert handels- og kulturtilbud på gateplan i Bjørvika i Oslo. Eiendomsselskapet Oslo S Utvikling (OSU) ble etablert i 2001, og eies av Entra ASA, Linstow AS og Bane Nor Eiendom AS med en tredjedel hver. OSU utvikler 380.000 kvadratmeter av det totale eiendomsarealet på 900.000 kvadratmeter i Bjørvika, heter det i pressemeldingen.