36 prosent ferdig i Bjørvika - slik blir boligutbyggingen videre

1.355 boliger står ferdig i Bjørvika og Bispevika. Når Oslo S Utvikling fortsetter utbyggingen mot målstreken i 2033, kutter de også kostnadene.

Markedssjef Vibeke Ahlsand i Oslo S Utvikling.

Det fortalte markedssjef Vibeke Ahlsand i Oslo S Utvikling (OSU) da hun talte under konferansen Teknologibasert byggenæring i Barcode onsdag. Konferansen ble arrangert av bransjeorganisasjonen Arkitektbedriftene, regnskapsfører Azets og rådgiverbedriften Moment, og tok for seg hvordan fremtidens byggenæring kan forholde seg til fremtidens behov og fremtidens byer.

De neste 15 årene skal Bjørvika--området ferdigstilles, og allerede er 875 boliger under oppføring i Bispevika. AF Gruppen i dag er totalentreprenør på både boligprosjektet Dronninglunden og Bispevika Nord, som bygges ut frem mot 2021.

─ Her skal vi redusere byggekostnadene med 20 til 40 prosent, forteller Ahlsand.

I tillegg til å prøve å oppnå stordriftsfordeler med AF i to store boligprosjekter, håper Ahlsand å oppnå disse kostnadskuttene gjennom digitalisering, effektivisering og forbedring av prosesser.

En stor åpen Vianova-modell hvor samtlige Bjørvika-aktører er inne som modelleiere er en del av dette arbeidet, og det er denne modellen som viser frem den fremtidige boligbyggingen i Bjørvika i toppen av denne artikkelen.