Karin Andersen i SV er kritisk til regjeringens TEK17-forslag. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix

SV om TEK17: - Større fortjeneste i lomma for de som bygger

SV er kritiske til regjeringens forslag til ny byggteknisk forskrift, og mener vanskeligstilte grupper blir satt til side i ny TEK17.


Torsdag la kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner ut endringsforslagene i byggteknisk forskrift på høring.

Mens Boligprodusentenes Forening kritiserer regjeringen for å ikke kutte nok på snusirkel-kravet for rullestoler i boliger, mener SV forslaget rammer de som trenger hjelpemidler i hverdagen.

– Det er ikke mangel på boliger som er ubrukelig for de som bruker rullestol eller trenger rullator eller andre hjelpemidler. Det er tilgjengelige boliger som mangler. Samtidig kutter regjeringen tilskudd til heis i blokker med bare trapper. Dette viser at pratet om et likestilt og tilgjengelig samfunn har gått i full revers med denne regjeringa, skriver SVs stortingsrepresentant Karin Andersen i en e-post til Byggeindustrien.

Hun mener grepene ikke vil gi lavere boligpriser.

– Boligprisene vil ikke påvirkes av å senke standarden. Prisen settes i markedet. Dette er større fortjeneste i lomma for de som bygger, like høye priser for de som kjøper og færre boliger for de som trenger rullestol og eldre mennesker, kommenterer Andersen.