<p>– Å få delta på en så stor og flott mønstring samtidig som vi støtter kreftsaken er utrolig bra, sier den nye Selvaag Bolig-sjefen Rolf Thorsen, som løp 13. etappe under årets stafett. Foto: Svanhild Blakstad</p>Lars Nomerstad og Åslaug Nustad løp for hvert sitt lag for Gausdal landhandleri. Foto: Svanhild BlakstadCaverion stilte med ti lag fra hele landet under Holmenkollstafetten. Fra venstre Karl Renaas, Anne Sødem og Roger Fredriksen, som løp for hvert sitt lag. Foto: Svanhild BlakstadPå vei opp Norabakken. Foto: Svanhild BlakstadHolmenkollstafetten 2019. Andre etappe opp Norabakken i Pilestredet er tøff. Foto: Svanhild BlakstadHolmenkollstafetten 2019. Foto: Svanhild BlakstadFra veksling på 4. etappe. Foto: Svanhild BlakstadFra veksling på 13. etappe. Foto: Svanhild BlakstadHolmenkollstafetten 2019. Foto: Svanhild BlakstadHolmenkollestafetten 2019. Foto: Svanhild BlakstadFolksomt på veksling. Foto: Svanhild BlakstadHolmenkollstafetten 2019. Foto: Svanhild BlakstadSkanska på vei inn mot siste veksling. Foto: Svanhild BlakstadFra siste veksling på vei inn mot Bislett stadion. Foto: Svanhild BlakstadHolmenkollstafetten 2019. Foto: Svanhild BlakstadMads Pedersen (t.h.), Odd Magne Grøntvedt og Yngvild Slettevold løp for vinnerlaget AF Offshore Decom 1.AF Gruppen hadde 24 lag med totalt 360 løpere i klassen Byggebransjen for Kreftforeningen. Her er alle samlet i Frognerparken før start.Vinnerlaget til AF Decom Offshore 1 tar imot velfortjent heder for seieren i puljen Byggebransjen for Kreftforeningen i Holmenkollstafetten 2019.

Storstilt mønstring fra byggebransjen i Holmenkollstafetten

Mer enn 3200 deltakere fra 214 lag fra byggebransjen satte i helgen sitt preg på Holmenkollstafetten og Oslos gater.

Med totalt over 52.000 deltakere i alle klasser var det med andre ord folksomt i den 18,5 km lange løypa i det som mange kaller vårens vakreste eventyr.

En av mange som var ute og løp i puljen Byggebransjen for Kreftforeningen var den nye Selvaag Bolig-sjefen Rolf Thorsen, som Byggeindustrien møtte like etter at han hadde unngjort sin etappe for boliggiganten.

– Dette var skikkelig moro! Jeg har bare vært seks dager i den nye jobben, og det er gøy at Selvaag Bolig stiller med to lag – ett dame- og ett herrelag, sier den tidligere topproeren, som både har VM-titler og OL-medaljer på merittlisten.

Selv om han debuterte med å løpe for sin nye arbeidsgiver, er han ingen fersking i stafett-sammenheng:

– Nei, jeg har løpt Holmenkollstafetten mange ganger tidligere og var i en årrekke oppmann for laget mens jeg var i NCC, sier Thorsen, som hadde kona og barnebarn som heiagjeng da han kom inn til veksling.

Han forteller at ambisjonen med å delta er å lage et sosialt evenement, kombinert med å slå flest mulig innen bolig- og byggenæringen.

– Det er helt fantastisk å se den store deltakelsen fra bygg- og eiendomsbransjen, og at det i år er rekord. Å få delta på en så stor og flott mønstring samtidig som vi støtter kreftsaken er kjempefint, sier Thorsen.

Blant de mer enn 214 lagene samme pulje møtte Byggeindustrien også på to løpere fra Gausdal landshandleri på Lillehammer. Åslaug Nustad og Lars Nomerstad løp for hvert sitt lag på tredje etappe, og var slitne, men strålende fornøyd da de kom inn til veksling.

– Det var moro, men knallhardt. Vi har ikke trent så mye – vi er mest med for komplettere lagene, sier de to, som jobber innen økonomi og logistikk.

Det er andre gangen de er med i Holmenkollstafetten.

– Vi er med mest for å ha det gøy og for å bygge kultur i bedriften. For de som trener jevnt er det også fint å ha et treningsmål gjennom vinteren, sier Nustad, som også synes det er flott at de kan støtte Kreftforeningen gjennom å delta.

Caverion stilte med hele ti lag under årets stafett, og tre av de som løp for hvert sitt lag var HR-direktør Anne Sødem og avdelingssjefene Karl Renaas og Roger Fredriksen.

– Selv om jeg tenkte at jeg skulle ta det litt rolig, så våknet konkurranseinstinktet der ute i løypa. Det var veldig gøy, sier Anne Sødem etter veksling på 4. etappe.

Caverion er med hvert eneste år og stiller med løpere fra alle regionkontorene.

– I år har vi med folk fra Arendal i sør til Tromsø i nord, og så har vi også med en stor heiagjeng, sier Roger Fredsiksen, som er avdelingssjef for Arendals-kontoret.

– Det er viktig å holde seg i form, men det er også veldig bra at vi samtidig støtter noe meningsfylt når vi deltar, sier Sødem.

Rekorddeltakelse

Det er syvende året på rad at byggebransjen deltar i egen pulje i Holmenkollstafetten. Puljen ble etablert i 2013, etter at BackeGruppen sammen med Kreftforeningen og arrangøren IK Tjalve inngikk et samarbeid og samlet bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen i et krafttak mot kreft under vårens store løpefest i hovedstaden.

Fra en forsiktig start med 66 lag i 2013, er det i 2019 ny rekord med tilsammen 214 lag og 3210 løpere.

AF Offshore Decom 1 vant

Vinneren av Byggebransje-puljen i år ble AF Offshore Decom 1 med tiden 1.03.50, på andreplass kom Spacemaker med 1.04.42 og på tredje kom Team Anthon 1 med tiden 1.04.55.

Holmenkollstafetten ble arrangert for 89. gang, med 3467 lag og mer enn 52.000 deltakere.

Forøvrig kom Byggeindustrien / bygg.no's eget lag på 62. plass med tiden 1.15.30.