I år er det rekordmange som løper Holmenkollstafetten fra byggebransjen. Bildet er fra fjorårets arrangement, hvor det var trangt om plassen på siste veksling inn mot Bislett stadion. Foto: Svanhild Blakstad

Rekorddeltakelse fra byggebransjen i Holmenkollstafetten

På lørdag stiller 214 lag og mer enn 3200 løpere fra byggebransjen til start i Holmenkollstafetten til støtte for Kreftforeningen. Det er ny rekord.

Helt siden 2013 har det vært en egen pulje for byggebransjen i Holmenkollstafetten til støtte for kreftsaken. Foto: Svanhild Blakstad

– Det er utrolig gøy at så mange lag fra byggebransjen er påmeldt til Holmenkollstafetten og samtidig støtter arbeidet vårt. Årets deltakelse er rekordhøy. Da vi startet i 2013, stilte 66 lag fra bransjen til start, sier Ellen Døvle Kalland i Kreftforeningen.

Hun er storfornøyd med engasjementet fra byggebransjen og at det er så mange som støtter kreftsaken gjennom sin deltakelse.

–Samarbeidet med Backe, IK Tjalve og hele bransjen er fantastisk positivt og viktig for oss og kreftsaken. Holmenkollstafetten er et lavterskelarrangement hvor alle kan delta, og målet er at deltakerne tenker litt ekstra over sin egen helse. Fysisk aktivitet kan bidra til å forebygge kreft, sier hun.

Kommunikasjonsrådgiver Line Midtgaard kan fortelle at Backe i år deltar med 10 lag og 150 løpere.

– Det betyr mye for oss å delta på Holmenkollstafetten, og ikke minst å bidra til en god sak sammen med våre kollegaer i byggenæringen. For Backe er Holmenkollstafetten blitt en tradisjon og en samlende aktivitet for våre selskaper, der vi sammen løper for og bidrar til å samle inn penger til Kreftforeningen, sier hun.

Holmenkollstafetten arrangeres i år for 89. gang og har i skrivende stund påmeldt 3466 lag og nærmere 52.000 deltakere til årets utgave.