Foto: Geir Brekke / Statens vegvesen

Stor interesse for stor E39-kontrakt

Over 50 personer deltok denne uken på samlingen om hva Vegvesenet tror kan bli den største norske veikontrakten noen sinne.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding på sine nettsider.

Over 50 entreprenører fra Norge, Tyskland, Spania og Østerrike var med på to samlinger for veiprosjektet E39 Svegatjørn – Rådal i Bergen og Os denne denne uken, skriver Vegvesenet i pressemeldingen.

– Vi er svært fornøyde med oppslutningen fra bransjen, sier prosjektleder Sverre Ottesen i Statens vegvesen.

Listen over de som var der viser at det er flere av de utenlandske selskapene som viste interesse for prosjektet, og som ikke har vært inne på norske prosjekter tidligere. Acciona, Obrascon Huarte Lain, Proacon og Porr for å nevne noen.

Den største av de to entreprisene er den såkalte K10-kontrakten, mellom Svegatjørn i Os og Fanavegen i Bergen. Dette ligger an til å bli den største veikontrakten Norge hittil har sett, skriver Vegvesenet i meldingen.

Leveringsfrist for tilbud på prosjektet er satt til 5.mai for å gi entreprenørene rikelig med tid for å regne på den gigantiske oppgaven. Entreprise K11 gjelder det omfattende tunnelanlegget i området Rådal-Nordås-Fanavegen, med innlevering 21.april.